createyourhealth.pl

Domowy budyń • przepis • składniki • przygotowanie

Nic nie cieszy tak, jak samodzielnie przygotowany deser. Tym bardziej jeśli pysznie smakuje. Sprawdźcie przepis na klasyczny budyń i przygotujcie go samodzielnie.

Domowy budyń

Nic nie cieszy tak, jak samodzielnie przygotowany deser. Tym bardziej jeśli pysznie smakuje. Sprawdźcie przepis na klasyczny budyń i przygotujcie go samodzielnie.

Czas przygotowania
5 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy

Składniki

mleko - 500 g
skrobia ziemniaczana - 40 g
cukier wanilinowy - 30 g
żółtka jaj - 2 szt.
sól - 1 szczypta

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY BUDYŃ:
Do miski do mieszania dodajemy mleko, skrobię, cukier wanilinowy, żółtka oraz sól. Na misę robota zakładamy pokrywkę bez miarki i gotujemy,używając programu „własne ustawienia” / czas: 10 minut / temperatura: 90°C / obroty: 1.
2.PODAJEMY BUDYŃ:
Gotowy budyń przelewamy do miseczek i dekorujemy wedle uznania.
Domowy budyń

Czas przygotowania

5 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 2

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY BUDYŃ

Do miski do mieszania dodajemy mleko, skrobię, cukier wanilinowy, żółtka oraz sól. Na misę robota zakładamy pokrywkę bez miarki i gotujemy,używając programu „własne ustawienia” / czas: 10 minut / temperatura: 90°C / obroty: 1.

2

PODAJEMY BUDYŃ

Gotowy budyń przelewamy do miseczek i dekorujemy wedle uznania.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

702,7 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

351,4 kcal

🥑

Tłuszcz

14,6 g

🌾

Węglowodany

43,6 g

🥬

Błonnik

0 g

💪

Białko

12,5 g

Podobne przepisy