createyourhealth.pl

Gulasz jednogarnkowy z warzywami i makaronem • przepis • składniki • przygotowanie

Oto danie, które łatwo przygotujesz na biwaku – gulasz jednogarnkowy!

Gulasz jednogarnkowy z warzywami i makaronem

Oto danie, które łatwo przygotujesz na biwaku – gulasz jednogarnkowy!

Czas przygotowania
45 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy

Składniki

cebula - 2 szt.
cukier - 1 łyżeczka
cukinia - 1 szt.
pieprz czarny - 1 szczypta
papryka czerwona - 1 szt.
pomidor czerwony - 500 g
koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
świeży koperek - 25 g
masło - 2 łyżki
musztarda francuska - 2 łyżki
olej - 2 łyżki
papryka mielona słodka - 2 łyżeczki
papryka zielona - 1 szt.
papryka żółta - 1 szt.
mięso wieprzowe schab - 500 g
sól - 1 szczypta
śmietana 18% - 4 łyżki
ząbek czosnku - 2 szt.

Instrukcje przygotowania

1.DODAJEMY MUSZTARDĘ I CZOSNEK DO MIĘSA:
Mięso myjemy, osuszamy, solimy z obu stron, a następnie kroimy w kostkę. Do garnka wlewamy odrobinę oleju, wrzucamy mięso i podsmażamy. Dodajemy 2 łyżki musztardy, czosnek pokrojony w plastry oraz trochę oleju. Całość mieszamy.
2.WARZYWA KROIMY W KOSTKĘ:
Umyte pomidory kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. Cukinię, papryki, cebule kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa i pomidorów, mieszamy (cebulę można wcześniej zeszklić na maśle). Doprawiamy pieprzem.
3.PODAJEMY Z MAKARONEM I KOPERKIEM:
Danie podajemy z ugotowanym makaronem. Posypujemy posiekanym koperkiem.
Gulasz jednogarnkowy z warzywami i makaronem

Czas przygotowania

45 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 6

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

DODAJEMY MUSZTARDĘ I CZOSNEK DO MIĘSA

Mięso myjemy, osuszamy, solimy z obu stron, a następnie kroimy w kostkę. Do garnka wlewamy odrobinę oleju, wrzucamy mięso i podsmażamy. Dodajemy 2 łyżki musztardy, czosnek pokrojony w plastry oraz trochę oleju. Całość mieszamy.

2

WARZYWA KROIMY W KOSTKĘ

Umyte pomidory kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. Cukinię, papryki, cebule kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa i pomidorów, mieszamy (cebulę można wcześniej zeszklić na maśle). Doprawiamy pieprzem.

3

PODAJEMY Z MAKARONEM I KOPERKIEM

Danie podajemy z ugotowanym makaronem. Posypujemy posiekanym koperkiem.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1978,2 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

329,7 kcal

🥑

Tłuszcz

16,9 g

🌾

Węglowodany

19,6 g

🥬

Błonnik

20,6 g

💪

Białko

20,6 g

Podobne przepisy