Gulasz jednogarnkowy z warzywami i makaronem • przepis • składniki • przygotowanie
Oto danie, które łatwo przygotujesz na biwaku – gulasz jednogarnkowy!

Czas przygotowania
45 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
DODAJEMY MUSZTARDĘ I CZOSNEK DO MIĘSA
Mięso myjemy, osuszamy, solimy z obu stron, a następnie kroimy w kostkę. Do garnka wlewamy odrobinę oleju, wrzucamy mięso i podsmażamy. Dodajemy 2 łyżki musztardy, czosnek pokrojony w plastry oraz trochę oleju. Całość mieszamy.
WARZYWA KROIMY W KOSTKĘ
Umyte pomidory kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. Cukinię, papryki, cebule kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa i pomidorów, mieszamy (cebulę można wcześniej zeszklić na maśle). Doprawiamy pieprzem.
PODAJEMY Z MAKARONEM I KOPERKIEM
Danie podajemy z ugotowanym makaronem. Posypujemy posiekanym koperkiem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1978,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
329,7 kcal
Tłuszcz
16,9 g
Węglowodany
19,6 g
Błonnik
20,6 g
Białko
20,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Zupa gulaszowa z młodą kapustą i pomidorami
Wypróbuj zupę gulaszową z młodą kapustą, pomidorami, kolendrą i kuminem w nowej odsłonie!

Gulasz niemiecki
Poznaj przepis na wołowo-wieprzowy gulasz z dodatkiem warzyw korzeniowych i aromatycznych przypraw!

Gulasz z soczewicy z pieczoną wołowiną
Idealne danie dla tych, którzy lubią gotować w plenerze: pieczona polędwica wołowa i sycący gulasz z soczewicy! Wypróbuj przepis Karola – niech te proste smaki przeniosą Cię w czasie.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Bowl z wołowiną w stylu japońskim
Jeśli kochasz kuchnię inspirowaną Azją, ten bowl z wołowiną najpewniej idealnie trafi w Twój gust! Sprawdź, jak prosto można przygotować aromatyczne danie w stylu japońskim.

Ciasto dyniowe według Fusialki z ciasteczkami duszkami
Miękkie, aromatyczne i z nutą cynamonu – takie jest ciasto dyniowe według Fusialki! Gwarantujemy, że to strasznie pyszne ciasto zrobi furorę wśród znajomych i rodziny, nie tylko podczas halloweenowej imprezy.

Naleśniki z farszem
Jak wykorzystać danie z poprzedniego dnia? Wypróbuj nasz przepis na pyszne naleśniki!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Karminadle - śląskie mielone
Karminadle to tradycyjne danie kuchni śląskiej, które zachwyca swoją prostotą i smakiem. Śląskie karminadle to idealna propozycja na rodzinny obiad, który z pewnością przypadnie do gustu zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Odkryj z nami, jak przygotować ten klasyczny przysmak w domowych warunkach!

Zapiekanka ziemniaczana z serem camembert
Proste, efektowne i pyszne danie. Kilka klasycznych, doskonałych składników sprawi, że często będziesz do niego wracać. Eksperymentuj z serami, bo warto!

Naleśniki z mąki kukurydzianej
Mąka kukurydziana od lat cieszy się popularnością ze względu na swoje wszechstronne zastosowanie w kuchni. Jednym z wyjątkowych przepisów wykorzystujących ten rodzaj mąki są naleśniki. Ta alternatywna wersja tradycyjnych naleśników zachwyca nietuzinkowym smakiem, bogatym aromatem oraz chrupiącą teksturą.