Pieczona owsianka z airfryera • przepis • składniki • przygotowanie
Pieczona owsianka z airfryera z dodatkiem rabarbaru, czyli pyszny pomysł na śniadanie. Skuś się na przygotowanie tego przepisu i ciesz się wspaniałym śniadaniem na ciepło lub na zimno.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY RABARBAR
Rabarbar myjemy i kroimy w plastry. Następnie przekładamy je do miseczki, polewamy syropem klonowym i całość mieszamy.
PRZYGOTOWUJEMY OWSIANKĘ
Płatki owsiane, mleko, ekstrakt waniliowy, cynamon i roztopione masło dokładnie ze sobą mieszamy. Do masy dodajemy ⅔ rabarbaru i ponownie mieszamy.
PIECZEMY OWSIANKĘ
Owsiankę przelewamy do naczyń żaroodpornych. Ozdabiamy ją pozostałym rabarbarem i przygotowujemy w airfryerze, w temperaturze 180°C przez ok. 15 minut, aż się zarumienią.
PODAJEMY OWSIANKĘ
Gotową owsiankę możemy jeść od razu, jeszcze ciepłą lub ostudzić i podawać z ulubionymi dodatkami np. jogurtem, masłem orzechowym lub owocami.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
528,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
264,2 kcal
Tłuszcz
11,2 g
Węglowodany
31,7 g
Błonnik
3,2 g
Białko
8,1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Babeczki dyniowe
Jak wykorzystać dynię? Upiecz pyszne muffiny według pomysłu Pawła Małeckiego!

Polędwiczki wieprzowe barbeque z sałatką z fasoli
Soczyste mięso, chrupiący boczek i aromatyczny, pikantny sos. Wyborna kompozycja dla miłośników wyrazistego smaku!

Koktajl owocowo-warzywny
W zielonym koktajlu według przepisu Karola jest moc – smaku i cennych składników! Połącz je, zmiksuj i czerp z siły owocowo-warzywnego orzeźwienia.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Deser pascha
Uwielbiasz paschę, ale nie masz cierpliwości czekać aż będzie gotowa? Ten przepis będzie dla Ciebie! Skuś się na pełen bakalii deser pascha.

Racuszki siłacza i frytki z marchewki
Szukasz sposobu na to, by wprowadzić warzywa do diety dziecka? Wypróbuj przepis Karola na racuszki z brokułów i frytki z marchewki – bez dodatkowej soli!

Pesto z kolendry
Pesto na bazie kolendry to stosunkowo nowa wariacja na temat klasycznego pesto alla Genovese. Inspirujący i charakterystyczny smak kolendry przełamany kremowym serem i chrupkością orzechów – czy to nie brzmi pysznie? Przekonaj się sam!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Omlet biszkoptowy z karmelizowanymi brzoskwiniami
Lubisz śniadania na słodko? Na pewno polubisz ten przepis! Puszysty omlet biszkoptowy z karmelizowanymi brzoskwiniami poleca się na dobry początek dnia.

Grillowane warzywa z kurczakiem i pomysły na jadłospis
Jak stworzyć kilka elementów posiłków, baz posiłków, które można łączyć dowolnie i wykorzystać w innych przepisach? Kinga Paruzel podpowiada!

Naleśniki z farszem
Jak wykorzystać danie z poprzedniego dnia? Wypróbuj nasz przepis na pyszne naleśniki!