createyourhealth.pl

Sok pomarańczowo-marchewkowo-jabłkowy z kurkumą • przepis • składniki • przygotowanie

Pomarańcze, jabłka, marchew i kurkuma – takie połączenie nie tylko świetnie smakuje, ale także dodaje energii na cały dzień! Wypróbuj koniecznie!

Sok pomarańczowo-marchewkowo-jabłkowy z kurkumą

Pomarańcze, jabłka, marchew i kurkuma – takie połączenie nie tylko świetnie smakuje, ale także dodaje energii na cały dzień! Wypróbuj koniecznie!

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

jabłko czerwone - 3 szt.
kurkuma, świeża - 20 g
marchew - 300 g
pomarańcza - 6 szt.

Instrukcje przygotowania

1.OBIERAMY KURKUMĘ I POMARAŃCZE:
Kurkumę obieramy ze skórki. Pomarańcze obieramy i kroimy na pół.
2.PRZYGOTOWUJEMY MARCHEWKI I JABŁKA:
Marchewki obieramy, myjemy i kroimy na duże kawałki.
3.WYCISKAMY SOK:
Wszystkie składniki umieszczamy w sokowirówce i wyciskamy sok.
Sok pomarańczowo-marchewkowo-jabłkowy z kurkumą

Czas przygotowania

10 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

OBIERAMY KURKUMĘ I POMARAŃCZE

Kurkumę obieramy ze skórki. Pomarańcze obieramy i kroimy na pół.

2

PRZYGOTOWUJEMY MARCHEWKI I JABŁKA

Marchewki obieramy, myjemy i kroimy na duże kawałki.

3

WYCISKAMY SOK

Wszystkie składniki umieszczamy w sokowirówce i wyciskamy sok.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

946,4 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

236,6 kcal

🥑

Tłuszcz

0,8 g

🌾

Węglowodany

56,8 g

🥬

Błonnik

4,9 g

💪

Białko

4,9 g

Podobne przepisy