createyourhealth.pl

Talarki pumpernikla z burakami • przepis • składniki • przygotowanie

Zdrowa przekąska, która uświetni każde przyjęcie! Unikalne połączenie smaków doceni nawet najbardziej wymagający gość.

Talarki pumpernikla z burakami

Zdrowa przekąska, która uświetni każde przyjęcie! Unikalne połączenie smaków doceni nawet najbardziej wymagający gość.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

musztarda francuska - 3 łyżeczki
pumpernikiel - 150 g
figa - 4 szt.
buraki gotowane - 150 g
śmietana 18% - 80 g
miód - 2 łyżeczki
pieprz czarny - 1 szczypta
ser camembert - 150 g
sól - 1 szczypta

Instrukcje przygotowania

1.UGOTOWANE BURAKI OSĄCZAMY:
i kroimy na 16 plasterków.
2.2 FIGI KROIMY:
na pół, miąższ wyjmujemy i rozdrabniamy.
3.POZOSTAŁE FIGI MYJEMY:
i kroimy każdą na 8 plasterków.
4.MIĄŻSZ FIG MIESZAMY:
ze śmietaną, musztardą i miodem, doprawiamy solą i pieprzem.
5.SER CAMEMBERT KROIMY:
na 16 kostek.
6.TALARKI PUMPERNIKLA OBKŁADAMY:
plasterkami buraków i fig, smarujemy odrobiną kremu figowo-musztardowego i na każdym umieszczamy kostkę sera camembert.
Talarki pumpernikla z burakami

Czas przygotowania

20 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

UGOTOWANE BURAKI OSĄCZAMY

i kroimy na 16 plasterków.

2

2 FIGI KROIMY

na pół, miąższ wyjmujemy i rozdrabniamy.

3

POZOSTAŁE FIGI MYJEMY

i kroimy każdą na 8 plasterków.

4

MIĄŻSZ FIG MIESZAMY

ze śmietaną, musztardą i miodem, doprawiamy solą i pieprzem.

5

SER CAMEMBERT KROIMY

na 16 kostek.

6

TALARKI PUMPERNIKLA OBKŁADAMY

plasterkami buraków i fig, smarujemy odrobiną kremu figowo-musztardowego i na każdym umieszczamy kostkę sera camembert.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1194 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

298,5 kcal

🥑

Tłuszcz

14,8 g

🌾

Węglowodany

30,5 g

🥬

Błonnik

12,3 g

💪

Białko

12,3 g

Podobne przepisy