createyourhealth.pl

Tapas z salchichón • przepis • składniki • przygotowanie

Zainspirowane hiszpańskimi smakami pyszne tapas z wyjątkową kiełbasą salchichón to świetny pomysł na przekąskę na imprezę. Wypróbuj ten prosty przepis Kingi!

Tapas z salchichón

Zainspirowane hiszpańskimi smakami pyszne tapas z wyjątkową kiełbasą salchichón to świetny pomysł na przekąskę na imprezę. Wypróbuj ten prosty przepis Kingi!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy

Składniki

cukinia - 0,3 szt.
oliwa z oliwek - 1 łyżeczka
papryka czerwona - 0,25 szt.
sól - 1 szczypta
pieprz czarny - 1 szczypta
salchichón - 8 plastrów

Instrukcje przygotowania

1.SMAŻYMY CUKINIĘ:
Cukinię kroimy tak, aby powstało 8 słupków. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy cukinię na złoty kolor, na koniec oprószamy ją do smaku solą i pieprzem.
2.SKŁADAMY TAPAS:
Każdy podsmażony słupek cukinii zawijamy w plaster salchichón i zabezpieczamy przed rozwinięciem za pomocą wykałaczki.
3.DEKORUJEMY DANIE:
Paprykę kroimy na 8 podobnej wielkości kawałków. Każdy z nich nadziewamy na jedną z wykałaczek.
Tapas z salchichón

Czas przygotowania

15 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 2

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

SMAŻYMY CUKINIĘ

Cukinię kroimy tak, aby powstało 8 słupków. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy cukinię na złoty kolor, na koniec oprószamy ją do smaku solą i pieprzem.

2

SKŁADAMY TAPAS

Każdy podsmażony słupek cukinii zawijamy w plaster salchichón i zabezpieczamy przed rozwinięciem za pomocą wykałaczki.

3

DEKORUJEMY DANIE

Paprykę kroimy na 8 podobnej wielkości kawałków. Każdy z nich nadziewamy na jedną z wykałaczek.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

67,1 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

33,5 kcal

🥑

Tłuszcz

1,9 g

🌾

Węglowodany

3,6 g

🥬

Błonnik

1,2 g

💪

Białko

0,9 g

Podobne przepisy