createyourhealth.pl

3 sposoby na jesienne śniadanie • przepis • składniki • przygotowanie

Rozgrzewające pomysły na śniadanie – batoniki czekoladowe, musli z jabłkiem i dynią, owsianka! Wypróbuj!

3 sposoby na jesienne śniadanie

Rozgrzewające pomysły na śniadanie – batoniki czekoladowe, musli z jabłkiem i dynią, owsianka! Wypróbuj!

Czas przygotowania
min
Liczba porcji
Poziom trudności
łatwy

Składniki

banan - 1 szt.
nasiona chia - 2 łyżki
otręby owsiane - 3 łyżki
płatki czekoladowe kuleczki - 40 g
gruszka - 65 g
mleko - 250 ml
nasiona słonecznika - 1 łyżeczka
płatki owsiane - 4 łyżki
siemię lniane, całe - 1 łyżeczka
cynamon - 1 szczypta
ser twaróg półtłusty - 125 g
dynia hokkaido - 200 g
muesli - 3 łyżki
jabłko czerwone - 1 szt.
kardamon, mielony - 1 szczypta

Instrukcje przygotowania

1.BATONIKI CZEKOLADOWE PRZYGOTUJ:
prostokątną foremkę piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C Mieszamy wszystkie składniki.
2.PRZEKŁADAMY DO PROSTOKĄTNEJ:
formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 35 minut.
3.ODSTAWIAMY DO:
wystudzenia.
4.KROIMY OSTRYM NOŻEM:
na dowolne kawałki.
5.MUSLI Z JABŁKIEM:
i pieczoną dynią PRZYGOTUJ piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C Dynię i jabłko obieramy.
6.KROIMY W:
kostkę.
7.PIECZEMY W PIEKARNIKU:
na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia około 20-25 minut, aż będą miękkie.
8.ODSTAWIAMY DO:
wystudzenia.
9.ŁĄCZYMY Z MUSLI:
i pokruszonym twarogiem.
10.PRZYPRAWIAMY WEDŁUG UZNANIA:
cynamonem i kardamonem.
11.JESIENNA OWSIANKA DO:
garnka wlewamy mleko i dodajemy płatki owsiane.
12.GOTUJEMY KILKA:
minut.
13.DODAJEMY SIEMIĘ LNIANE:
i nasiona słonecznika.
14.PO PRZESTUDZENIU OWSIANKI:
do ok.
15.40°C DODAJEMY JABŁKO:
i gruszkę starte na tarce.
16.CAŁOŚĆ PRZYPRAWIAMY CYNAMONEM:
według uznania.
3 sposoby na jesienne śniadanie

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

BATONIKI CZEKOLADOWE PRZYGOTUJ

prostokątną foremkę piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C Mieszamy wszystkie składniki.

2

PRZEKŁADAMY DO PROSTOKĄTNEJ

formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 35 minut.

3

ODSTAWIAMY DO

wystudzenia.

4

KROIMY OSTRYM NOŻEM

na dowolne kawałki.

5

MUSLI Z JABŁKIEM

i pieczoną dynią PRZYGOTUJ piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C Dynię i jabłko obieramy.

6

KROIMY W

kostkę.

7

PIECZEMY W PIEKARNIKU

na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia około 20-25 minut, aż będą miękkie.

8

ODSTAWIAMY DO

wystudzenia.

9

ŁĄCZYMY Z MUSLI

i pokruszonym twarogiem.

10

PRZYPRAWIAMY WEDŁUG UZNANIA

cynamonem i kardamonem.

11

JESIENNA OWSIANKA DO

garnka wlewamy mleko i dodajemy płatki owsiane.

12

GOTUJEMY KILKA

minut.

13

DODAJEMY SIEMIĘ LNIANE

i nasiona słonecznika.

14

PO PRZESTUDZENIU OWSIANKI

do ok.

15

40°C DODAJEMY JABŁKO

i gruszkę starte na tarce.

16

CAŁOŚĆ PRZYPRAWIAMY CYNAMONEM

według uznania.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

297,8 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

297,8 kcal

🥑

Tłuszcz

6,9 g

🌾

Węglowodany

55,8 g

🥬

Błonnik

16,6 g

💪

Białko

16,6 g

Podobne przepisy