Banoffee w słoiku • przepis • składniki • przygotowanie
Pyszny deser z masą krówkową, bananami i bitą śmietaną podany w słoiku! Idealny do zabrania na piknik lub jako przekąska po domowym obiedzie.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 3
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE
3 słoiczki 2 rękawy cukiernicze mikser
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Banany kroimy w plastry, śmietankę ubijamy na sztywno, a herbatniki kruszymy.
UBITĄ ŚMIETANKĘ I
masę krówkową przekładamy do rękawów cukierniczych.
W SŁOICZKACH UKŁADAMY
warstwami ciastka, ubitą śmietankę, masę krówkową i banany.
GOTOWY DESER PRZECHOWUJEMY
w lodówce.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2315,6 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
2315,6 kcal
Tłuszcz
88,4 g
Węglowodany
345,1 g
Błonnik
10,4 g
Białko
42 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Bigos rybny
Bigos rybny to nietypowa wersja doskonale znanej wszystkim potrawy. Idealne danie dla miłośników ryb!

Bajgle z sałatką z kurczaka
Bajgle wcale nie muszą być nudne! Wypróbuj nasz przepis i zobacz, jak smakują bajgle z sałatką z kurczaka!

Kanapka jak śliwka w pasztet
Śliwka to idealny dodatek do pasztetu, a razem stworzą wspaniałe wypełnienie smakowitej kanapki. Spróbuj!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Jackfruit w sosie teriyaki
Jackfruit w sosie teriyaki, czyli świetny pomysł na danie inspirowane kuchnią azjatycką w wegańskiej odsłonie. Sprawdź, jak łatwo można przygotować ten przepis!

Kanapka ciao ciabatta
Delikatny chleb pszenny, na którym ułożono włoskie przysmaki. Świetny pomysł na pyszne śniadanie!

Żelazne kluski z suszoną cebulą i wędzonym twarogiem
Klasyka kuchni regionalnej, czyli żelazne kluski, w nowym wydaniu. Przygotuj to danie na najbliższy obiad i przekonaj się, jak smakuje z dodatkiem suszonej cebuli w oleju i wędzonego twarogu.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Amelki. Placuszki serowe z borówkami
Łatwe i szybkie w przygotowaniu placuszki pokochają zarówno dorośli, jak i dzieci!

Musaka bułgarska
Szybka i prosta w wykonaniu musaka bułgarska dla każdego amatora kuchni Półwyspu Bałkańskiego.

Herbata jabłkowo-cynamonowa
Kochasz korzenne smaki? Mamy coś dla Ciebie! Wypróbuj przepis na aromatyczną herbatę z intensywnym korzennym smakiem!