Sałatka w słoiku na 3 sposoby • przepis • składniki • przygotowanie
Kwadrans akademicki – tyle czasu wystarczy, by przygotować prostą i szybką warstwową sałatkę studencką w słoiku! Który wariant wypróbujecie jako pierwszy?

Czas przygotowania
15 min
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY SOS (WYBIERAMY JEDEN WARIANT)
Musztardę łączymy w misce z miodem i octem.
UKŁADAMY WARSTWY SAŁATKI (WYBIERAMY JEDEN WARIANT)
WARIANT 1 – kurczak Cobb
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2148 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
2148 kcal
Tłuszcz
91,3 g
Węglowodany
200,2 g
Błonnik
147,0 g
Białko
147,0 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Sałatka z czerwoną fasolą i awokado
Ta wiosenna kompozycja kolorystyczna na talerzu to nie tylko zdrowy, ale również pyszny sposób na lekką przekąskę!

Zupa z awokado z migdałami
Spróbuj kremowej zupy na bazie warzyw z awokado i mlekiem migdałowym!

Kotlety z bakłażana
Delikatne plastry bakłażana w chrupiącej i aromatycznej panierce z mielonych pestek dyni i sera grana padano. Brzmi jak pyszny obiad? Jeśli tak, koniecznie wypróbuj ten przepis Darii!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Żuramen, czyli ramen z żurem
Długo gotowany bulion na żeberkach wieprzowych i suszonych grzybach, do tego aromatyczne dodatki w stylu azjatyckim i swojski, polski żur. Brzmi ciekawie? Jeśli tak, koniecznie przygotuj zupę wg tego przepisu i przekonaj się, jak smakuje!

Sernikowe monoporcje z żelką mango
Sernikowe monoporcje z żelką mango, chrupiącymi ciasteczkami migdałowymi i świeżymi malinami. To idealny pomysł na wiosenny deser, który świetnie sprawdzi się np. na wielkanocnym stole.

Kanapka na bogato
Chrupiąca bagietka wypełniona po brzegi smakowitością: delikatnym filetem z piersi indyka, warzywami oraz sosem!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Quesadilla śniadaniowa
Danie inspirowane kuchnią meksykańską na śniadanie? Jak najbardziej! Przygotuj quesadillę śniadaniową z aromatyczną salsą fresca według najnowszego przepisu Kingi i przekonaj się, że papryczka jalapeño może świetnie smakować o poranku.

Amerykańskie BBQ
Frytki z batatów, z ziemniaków, sos z awokado i masłem orzechowym, marynata BBQ – to i jeszcze więcej składa się na prawdziwe amerykańskie grillowanie!

Budyń waniliowo-migdałowy
Budyń to deser, który uwielbiają zarówno dzieci, jak i dorośli! A Paweł Małecki zdradza przepis na budyń waniliowo-migdałowy z owocową konfiturą!