Bezglutenowy chleb z soczewicy • przepis • składniki • przygotowanie
Bezglutenowy chleb, który wyrabia się jedynie 5 minut. Idealny na pożywne śniadanie, świetnie się mrozi. Koniecznie sprawdź, jak szybko można go przygotować!

Czas przygotowania
5 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
ROZDRABNIANIE SOCZEWICY I SEZAMU
Soczewicę i sezam wsypać do pojemnika miksującego irozdrabniać (z zatkniętą miarką) 40 sekund/prędkość 10.
WYRABIANIE CIASTA
Dodać mąkę z teffu, ½ łyżeczki soli, curry, proszek do pieczenia i nasiona chia, zamieszać raz łopatką.
PIECZENIE CHLEBA
Piec w gorącym piekarniku 1 godzinę. Wyrzucić chleb z formy i zostawić do ostygnięcia na kuchennej kratce.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2013,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
2013,8 kcal
Tłuszcz
55 g
Węglowodany
237,8 g
Błonnik
25,5 g
Białko
110,5 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Wegański tatar
W pełni roślinna odsłona tej klasycznie mięsnej przystawki poleca się wszystkim, którzy nie boją się kulinarnych eksperymentów! Sprawdź, jak przygotować wegański tatar, wykorzystując przepis Kingi!

Grillowe wypieki na słodko i wytrawnie
Co robią Kinga i Karol na grillu? Brownie z powidłami, boczek i chrupiące chlebki naan – zobacz, że na grillu przygotować można wszystko!

Szaraki z pieczonym łososiem i kremowym szpinakiem
Szaraki to krótko gotowane kluski ziemniaczane. Zobacz, jak smakują w połączeniu z pieczonym łososiem i szpinakiem!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Tapas z salchichón
Zainspirowane hiszpańskimi smakami pyszne tapas z wyjątkową kiełbasą salchichón to świetny pomysł na przekąskę na imprezę. Wypróbuj ten prosty przepis Kingi!

Klasyczna sałatka z mozzarellą
Sałatka Caprese jest jednym z najprostszych połączeń, które odzwierciedlają ducha włoskiej kuchni. Soczyste pomidory i kremowy ser w połączeniu ze świeżymi ziołami i odrobina oliwy tworzą połączenie, które na stałe wkradło się w menu restauracji na całym świecie. Jak przygotować pyszną sałatkę z mozzarellą i pomidorem? Z przyjemnością podzielimy się z Tobą naszym przepisem.

Bezalkoholowy ajerkoniak
Pyszny jajeczny napój o kremowej konsystencji i wyjątkowo słodkim smaku, przyprawiony wanilią i gałką muszkatołową.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Dip z czosnku niedźwiedziego z rzodkiewką
Dip z czosnkiem niedźwiedzim to doskonały dodatek do warzyw, a także mięs – sprawdzi się podczas każdego grillowania!

Królik w sosie śmietanowym
Mięso królika, makaron penne, pyszny sos oraz kurki – wyborne połączenie dla podniebienia!

Zupa z porów i pieczarek z serem pleśniowym
Zupa z porów i pieczarek z aromatycznym serem pleśniowym rozgrzeje w każdy jesienny wieczór!