createyourhealth.pl

Gulasz wieprzowy z kiszoną kapustą i gnocchi • przepis • składniki • przygotowanie

Kiszona kapusta i schab? To połączenie smaków, którego nie zapomnisz!

Gulasz wieprzowy z kiszoną kapustą i gnocchi

Kiszona kapusta i schab? To połączenie smaków, którego nie zapomnisz!

Czas przygotowania
35 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

bulion warzywny - 100 ml
pieprz czarny - 1 szczypta
kumin - 0,25 łyżeczki
masło - 2 łyżki
musztarda - 1 łyżeczka
mięso wieprzowe schab - 600 g
sól - 1 szczypta
szalotka - 4 szt.
śmietana 18% - 120 g
kapusta kwaszona - 850 g
gnocchi - 600 g

Instrukcje przygotowania

1.PODSMAŻAMY SZALOTKĘ I GNOCCHI:
Szalotki obieramy i kroimy wzdłuż na pół. Podsmażamy z gnocchi na 1 łyżce rozgrzanego masła przez 5-7 minut, wyjmujemy.
2.PODSMAŻAMY SCHAB:
Schab kroimy najpierw na plastry o grubości 1 cm, a następnie w paski. Pozostałe masło rozgrzewamy na patelni, podsmażamy schab z wszystkich stron, a następnie wyjmujemy i odkładamy na bok.
3.ŁĄCZYMY GULASZ Z GNOCCHI:
Kapustę kiszoną dobrze osączamy na sicie. Podsmażamy w tłuszczu pozostałym na patelni przez ok. 3 minuty, doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem. Dolewamy wywar, dodajemy mięso i dusimy pod przykryciem przez 10 minut. Dodajemy śmietanę, musztardę i doprawiamy do smaku. Dodajemy gnocchi i podgrzewamy.
Gulasz wieprzowy z kiszoną kapustą i gnocchi

Czas przygotowania

35 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PODSMAŻAMY SZALOTKĘ I GNOCCHI

Szalotki obieramy i kroimy wzdłuż na pół. Podsmażamy z gnocchi na 1 łyżce rozgrzanego masła przez 5-7 minut, wyjmujemy.

2

PODSMAŻAMY SCHAB

Schab kroimy najpierw na plastry o grubości 1 cm, a następnie w paski. Pozostałe masło rozgrzewamy na patelni, podsmażamy schab z wszystkich stron, a następnie wyjmujemy i odkładamy na bok.

3

ŁĄCZYMY GULASZ Z GNOCCHI

Kapustę kiszoną dobrze osączamy na sicie. Podsmażamy w tłuszczu pozostałym na patelni przez ok. 3 minuty, doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem. Dolewamy wywar, dodajemy mięso i dusimy pod przykryciem przez 10 minut. Dodajemy śmietanę, musztardę i doprawiamy do smaku. Dodajemy gnocchi i podgrzewamy.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

2828 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

707 kcal

🥑

Tłuszcz

27,3 g

🌾

Węglowodany

66,4 g

🥬

Błonnik

39,1 g

💪

Białko

39,1 g

Podobne przepisy