createyourhealth.pl

Jajka faszerowane pastą z kawioru • przepis • składniki • przygotowanie

Pyszna przekąska na przyjęcie – jajka faszerowane wyśmienitą pastą z kawioru, podane z gałązką koperku i pieczywem.

Jajka faszerowane pastą z kawioru

Pyszna przekąska na przyjęcie – jajka faszerowane wyśmienitą pastą z kawioru, podane z gałązką koperku i pieczywem.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 16
Poziom trudności
łatwy

Składniki

chleb żytni - 240 g
pieprz czarny - 1 szczypta
jajko - 8 szt.
świeży koperek - 1 łyżeczka
majonez - 2 łyżki
sól - 1 szczypta
kawior z pstrąga - 100 g

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWANIE JAJKA GOTUJEMY:
na twardo.
2.STUDZIMY, OBIERAMY ZE:
skorupki i kroimy na pół.
3.ŻÓŁTKA JAJEK PRZEKŁADAMY:
do miseczki.
4.DODAJEMY PASTĘ Z:
kawioru oraz 1 łyżeczkę majonezu.
5.PRZYPRAWIAMY DO SMAKU:
solą i pieprzem.
6.GOTOWĄ MASĘ PRZEKŁADAMY:
do rękawa cukierniczego i napełniamy nią pozbawione żółtek białka (jeśli nie mamy rękawa cukierniczego, możemy zrobić to także łyżeczką).
7.NAPEŁNIONE JAJKA OZDABIAMY:
gałązką koperku.
8.Z PIECZYWA ZA:
pomocą niewielkiej szklanki lub kieliszka wykrawamy miąższ.
9.NA KAŻDĄ Z:
8 kromek nakładamy odrobinę majonezu, na którym układamy połówkę faszerowanego jajka.
Jajka faszerowane pastą z kawioru

Czas przygotowania

20 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 16

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWANIE JAJKA GOTUJEMY

na twardo.

2

STUDZIMY, OBIERAMY ZE

skorupki i kroimy na pół.

3

ŻÓŁTKA JAJEK PRZEKŁADAMY

do miseczki.

4

DODAJEMY PASTĘ Z

kawioru oraz 1 łyżeczkę majonezu.

5

PRZYPRAWIAMY DO SMAKU

solą i pieprzem.

6

GOTOWĄ MASĘ PRZEKŁADAMY

do rękawa cukierniczego i napełniamy nią pozbawione żółtek białka (jeśli nie mamy rękawa cukierniczego, możemy zrobić to także łyżeczką).

7

NAPEŁNIONE JAJKA OZDABIAMY

gałązką koperku.

8

Z PIECZYWA ZA

pomocą niewielkiej szklanki lub kieliszka wykrawamy miąższ.

9

NA KAŻDĄ Z

8 kromek nakładamy odrobinę majonezu, na którym układamy połówkę faszerowanego jajka.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1636,8 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

204,6 kcal

🥑

Tłuszcz

9,8 g

🌾

Węglowodany

15,7 g

🥬

Błonnik

12,9 g

💪

Białko

12,9 g

Podobne przepisy