createyourhealth.pl

Kanapka z kiełbasą z Turyngii • przepis • składniki • przygotowanie

Jak wykorzystać kiełbasę z Turyngii? W kanapce z pieczarkami, sadzonym jajkiem i kiełkami groszku. Pyszne połączenie – idealne na dobry początek dnia!

Kanapka z kiełbasą z Turyngii

Jak wykorzystać kiełbasę z Turyngii? W kanapce z pieczarkami, sadzonym jajkiem i kiełkami groszku. Pyszne połączenie – idealne na dobry początek dnia!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy

Składniki

bułki owsiane - 2 szt.
kiełbasa z Turyngii - 2 szt.
pieczarki brązowe - 2 szt.
jajko - 2 szt.
oliwa z oliwek - 1 łyżeczka
masło - 1 łyżeczka
serek śmietankowy - 40 g
musztarda - 1 łyżka
kiełki groszku - 20 g
sól - 1 szczypta
pieprz czarny - 1 szczypta
szczypiorek - 1 łyżka

Instrukcje przygotowania

1.UKŁADAMY SKŁADNIKI NA KANAPKACH:
W miseczce mieszamy serek z musztardą. Bułki przekrawamy na pół i dolne połówki smarujemy mieszanką. Pieczarki kroimy w plastry i smażymy na oliwie, aż nabiorą złotego koloru. Pod koniec smażenia oprószamy solą i pieprzem. Pieczarki układamy na posmarowanym pieczywie, a następnie kładziemy na nich kiełki.
2.SMAŻYMY KIEŁBASKI:
Na tej samej patelni podsmażamy kiełbaski i przekładamy na kanapki.
3.PRZYGOTOWUJEMY JAJKA SADZONE:
Na czystej patelni roztapiamy masło i smażymy jajka sadzone. Oprószamy je solą i pieprzem i posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem. Jajka przekładamy na kiełbaski i przykrywamy kanapki górą bułki.
Kanapka z kiełbasą z Turyngii

Czas przygotowania

15 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 2

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

UKŁADAMY SKŁADNIKI NA KANAPKACH

W miseczce mieszamy serek z musztardą. Bułki przekrawamy na pół i dolne połówki smarujemy mieszanką. Pieczarki kroimy w plastry i smażymy na oliwie, aż nabiorą złotego koloru. Pod koniec smażenia oprószamy solą i pieprzem. Pieczarki układamy na posmarowanym pieczywie, a następnie kładziemy na nich kiełki.

2

SMAŻYMY KIEŁBASKI

Na tej samej patelni podsmażamy kiełbaski i przekładamy na kanapki.

3

PRZYGOTOWUJEMY JAJKA SADZONE

Na czystej patelni roztapiamy masło i smażymy jajka sadzone. Oprószamy je solą i pieprzem i posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem. Jajka przekładamy na kiełbaski i przykrywamy kanapki górą bułki.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1202,1 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

601,1 kcal

🥑

Tłuszcz

39,9 g

🌾

Węglowodany

24,9 g

🥬

Błonnik

1,5 g

💪

Białko

26,5 g

Podobne przepisy