Kanapka z kiełbasą z Turyngii • przepis • składniki • przygotowanie
Jak wykorzystać kiełbasę z Turyngii? W kanapce z pieczarkami, sadzonym jajkiem i kiełkami groszku. Pyszne połączenie – idealne na dobry początek dnia!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
UKŁADAMY SKŁADNIKI NA KANAPKACH
W miseczce mieszamy serek z musztardą. Bułki przekrawamy na pół i dolne połówki smarujemy mieszanką. Pieczarki kroimy w plastry i smażymy na oliwie, aż nabiorą złotego koloru. Pod koniec smażenia oprószamy solą i pieprzem. Pieczarki układamy na posmarowanym pieczywie, a następnie kładziemy na nich kiełki.
SMAŻYMY KIEŁBASKI
Na tej samej patelni podsmażamy kiełbaski i przekładamy na kanapki.
PRZYGOTOWUJEMY JAJKA SADZONE
Na czystej patelni roztapiamy masło i smażymy jajka sadzone. Oprószamy je solą i pieprzem i posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem. Jajka przekładamy na kiełbaski i przykrywamy kanapki górą bułki.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1202,1 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
601,1 kcal
Tłuszcz
39,9 g
Węglowodany
24,9 g
Błonnik
1,5 g
Białko
26,5 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Serowe ciasteczka cytrynowe
Przepyszne ciasteczka cytrynowe, które kryją w sobie wyjątkową niespodziankę w postaci sera. To idealny pomysł na słodką przekąskę w wiosenny dzień i nie tylko!

Placuszki z jajkiem i dymką
Puszyste placuszki na bazie maślanki z jajkiem na twardo i świeżą dymką to prosta w przygotowaniu przekąska. Są lekkie i aromatyczne, dzięki czemu sprawdzą się idealne jako dodatek do dań oraz drugie śniadanie do szkoły czy pracy.

Szyszki w kształcie dyni z ekspandowanych ziaren
Halloween może być… strasznie słodkie! Dynie z ekspandowanych nasion to powrót do przeszłości dla dorosłych i superfrajda – niezależnie do wieku! Przygotuj te dynie i zaskocz swoich gości!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Rollsy serowe z oliwkami i tymiankiem
Macie ochotę na wyśmienitą przekąskę? To szybko sprawdźcie ten przepis i przygotujcie sobie rollsy serowe. Chrupiące ciasto oraz połączenie smaków oliwek, jogurtu greckiego, sera długo dojrzewającego oraz aromatycznego tymianku z pewnością przypadnie wam do gustu.

Gnocchi własnej roboty
Domowe gnocchi to pyszny pomysł na rodzinny obiad. Zobacz, jak przygotować go w niecałe 30 minut, i zaskocz rodzinę pysznymi ziemniaczanymi kluseczkami.

Tarta razowa z botwinką i kozim serem
Dietetyczna tarta z dodatkiem botwinki, cukinii i koziego sera. Łagodny smak warzyw idealnie komponuje się ze słonym smakiem sera.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Piersi kurczaka sous-vide z gotowaną marchewką
Jak gotować metodą sous-vide? Prosty przepis Karola na delikatną pierś kurczaka podaną z maślaną marchewką pozwoli Ci odkryć nowy sposób na przygotowanie wartościowego i smacznego obiadu dla całej rodziny!

Pomidory truskawkowe z marynowaną cebulką
Wszystko to, co najpyszniejsze w sezonie letnim, czyli soczyste i słodkie pomidory truskawkowe podane z sosem z maślanki i szczypiorkowo-szpinakowej oliwy z marynowaną cebulką. Sprawdź, jak świetnie pasują do grillowanego mięsa, ryb, czy warzyw!

Zielone kanapki na pieczywie razowym
Tak zielono, jak tylko się da! Jeśli chcesz, by Twoje śniadanie było lekkie, ale pożywne, przygotuj zielone kanapki na pieczywie razowym – w wegetariańskiej lub wegańskiej wersji.