createyourhealth.pl

Kanapka z kurczakiem • przepis • składniki • przygotowanie

Ten pyszny farsz z kurczaka doskonale smakuje z chrupiącą bagietką i świeżymi warzywami! Wykorzystaj przepis na kanapkę z kurczakiem, by przygotować wspaniałe śniadanie lub sycący lunch.

Kanapka z kurczakiem

Ten pyszny farsz z kurczaka doskonale smakuje z chrupiącą bagietką i świeżymi warzywami! Wykorzystaj przepis na kanapkę z kurczakiem, by przygotować wspaniałe śniadanie lub sycący lunch.

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

ser feta - 100 g
bagietka - 2 szt.
seler naciowy - 80 g
Szpinak Baby - 50 g
majonez - 4 łyżki
oliwa z oliwek - 2 łyżki
sok z cytryny - 25 ml
szczypior cebuli - 24 g
sól - 1 szczypta
pieprz czarny - 1 szczypta
kurczak filety z piersi - 1 szt.

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY FARSZ Z KURCZAKA:
Ugotowaną pierś z kurczaka bardzo drobno siekamy, przerzucamy do miseczki.Selerobieramy i siekamy bardzo drobno w poprzek (liście odstawiamy), dodajemy do kurczaka, następnie dodajemy pokruszony ser, 4 łyżki majonezu, sok z 1½ cytryny, sól, pieprz i posiekany szczypiorek z dymki. Mieszamy.
2.SKŁADAMY KANAPKI:
Liście selera siekamy. 2 bagietki kroimy wzdłuż, nie przekrawamy do końca. Do bagietek nakładamy przygotowany farsz,szpinak, posiekane liście selera, polewamy niewielką ilością oliwy z oliwek i doprawiamy solą oraz pieprzem. Każdą bagietkę kroimy na pół.
Kanapka z kurczakiem

Czas przygotowania

10 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY FARSZ Z KURCZAKA

Ugotowaną pierś z kurczaka bardzo drobno siekamy, przerzucamy do miseczki.Selerobieramy i siekamy bardzo drobno w poprzek (liście odstawiamy), dodajemy do kurczaka, następnie dodajemy pokruszony ser, 4 łyżki majonezu, sok z 1½ cytryny, sól, pieprz i posiekany szczypiorek z dymki. Mieszamy.

2

SKŁADAMY KANAPKI

Liście selera siekamy. 2 bagietki kroimy wzdłuż, nie przekrawamy do końca. Do bagietek nakładamy przygotowany farsz,szpinak, posiekane liście selera, polewamy niewielką ilością oliwy z oliwek i doprawiamy solą oraz pieprzem. Każdą bagietkę kroimy na pół.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

2049,9 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

512,5 kcal

🥑

Tłuszcz

24,6 g

🌾

Węglowodany

41 g

🥬

Błonnik

2,7 g

💪

Białko

21,4 g

Podobne przepisy