Kaszubski miodowy kuch • przepis • składniki • przygotowanie
Kuchnia regionalna kryje w sobie wiele dobrych smaków. Kaszubski miodowy kuch to jeden z nich! Jeśli spróbujesz raz, będziesz wracać wielokrotnie. Przekonaj się!

Czas przygotowania
120 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 5
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Jajka ubijamy z cukrem za pomocą robota kuchennego. Dodajemy rozpuszczone masło i miód. Suche składniki łączymy ze sobą w misce i dodajemy do jajek. Całość dokładnie mieszamy.
PRZYGOTOWUJEMY POLEWĘ
Masło, miód i pokruszoną czekoladę rozpuszczamy w rondelku. Po połączeniu składników polewamy ciasto polewą.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
4971,5 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
994,3 kcal
Tłuszcz
53,8 g
Węglowodany
119,1 g
Błonnik
14,5 g
Białko
14,5 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Gołąbki z kaszą pęczak i grzybami
Przepis Kingi Paruzel na gołąbki – w liściach kapusty włoskiej z kaszą pęczak!

Makaron z pesto i kurczakiem – przepis
Szybki, prosty i pyszny makaron z zielonym pesto, warzywami i kurczakiem będzie świetną opcją, gdy zechcesz podać na obiad danie w stylu włoskim.

Chałka orzechowa
Pyszna, chrupiąca chałka orzechowa to propozycja Pawła Małeckiego na dobry początek dnia. Wypróbuj przepis!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Torcik daktylowy
Bardzo słodki, mocno czekoladowy deser na bazie biszkoptu i daktyli. Jego pyszny smak skusi każdego miłośnika słodyczy.

Stek z jelenia
Wypróbuj ciekawy przepis na steki z mięsa jelenia! Podaj je jako przystawkę lub wraz z dodatkami na obiad!

Muffiny jaglane na dwa sposoby
Pyszne muffiny – idealne na drugie śniadanie lub lunch! Do szkoły i do pracy!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Kruche orzechowe babeczki z owocami leśnymi
Kruche babeczki połączone z owocami leśnymi to pyszny pomysł na słodkie weekendowe popołudnie.

Masło z miechunką i orzechami pekan
Lekko słodkie masło z suszoną miechunką i orzechami pekan sprawdzi się jako dodatek do kanapek i grillowanych mięs.

Rosół z gęsi z warzywami
Wypróbuj przepis Karola Okrasy na aromatyczny rosół z pieczonej gęsi i warzyw. To zupa doskonała na jesienne dni!