Long drink bananowo-czekoladowy z rumem • przepis • składniki • przygotowanie
Spróbuj orzeźwiającego drinka z bananami, czekoladą i rumem!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
ZAGOTOWUJEMY ŚMIETANĘ
Czekoladę drobno siekamy i przekładamy do wysokiego naczynia blendera. Śmietanę zagotowujemy z cukrem, zalewamy nią czekoladę i mieszamy, aż się roztopi. Studzimy, a następnie wstawiamy do lodówki.
PRZYGOTOWUJEMY DRINKI
Banany obieramy i dodajemy z mlekiem do śmietany z czekoladą, miksujemy na gładką masę. Dodajemy rum i mieszamy. Doprawiamy chili. 4 szklanki do long drinków wypełniamy kostkami lodu i zalewamy koktajlem. Dekorujemy bananem według uznania.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1299,6 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
324,9 kcal
Tłuszcz
12,3 g
Węglowodany
42,5 g
Błonnik
5,1 g
Białko
5,1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Ciasto drożdżowe - przepis podstawowy
Skorzystaj z naszych porad i przygotuj idealne ciasto drożdżowe, które zasmakuje całej rodzinie.

Marynowane pieczarki w słoiku
Lekko cytrusowa marynata świetnie podkreśli delikatny smak pieczarek. Przygotuj pieczarkowe przetwory, po które sięgniesz zawsze wtedy, kiedy będziesz potrzebować domowego dodatku do obiadu!

Naleśniki jogurtowe z syropem kokosowym z sałatką z truskawek i ogórka
Świeże i orzeźwiające danie Karola Okrasy - naleśniki o kokosowym smaku z sałatką truskawkowo-ogórkową!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Omlet marchewkowy
Pyszny, puszysty i prosty! Taki właśnie jest ten omlet marchewkowy na słodko, z dodatkiem proteinowej odżywki o smaku ciasteczkowym.

Kuleczki z gorgonzoli i rozmarynu
Pyszna serowa przekąska z dodatkiem wina, doprawiona płatkami migdałów i rozmarynem oczaruje gości na każdym przyjęciu!

Faszerowane sakiewki azjatyckie z airfryera
Obiad dla 4 osób w 20 minut? Wypróbuj przepis Kingi Paruzel na faszerowane sakiewki azjatyckie wypełnione zachwycającym farszem z mięsem, warzywami i aromatycznymi dodatkami.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Knedle ze śliwkami w polewie miodowo-migdałowej
Śliwkowe serce z cynamonową nutą otoczone delikatnym ziemniaczanym ciastem: to muszą być knedle na słodko! Podane z polewą z migdałów zyskują na charakterze i smaku.

Kawa z imbirem
Rozgrzewająca może być także kawa. Rozsmakuj się w tej z imbirem i bitą śmietaną!

Zupa z marchwi i batatów z kozim serem
Aromatyczna kremowa zupa z marchwi, batatów, podana z kozim serem owiniętym w boczek. Wypróbuj!