Muffinki z orzechami, jogurt naturalny, pomarańcza • przepis • składniki • przygotowanie
Puszyste pożywne babeczki, które sprawdzą się o każdej porze dnia! Z jogurtem naturalnym i owocem smakują doskonale.

Liczba porcji
Liczba porcji - 12
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTUJ PIEKARNIK ROZGRZANY
do temperatury 180°C Przygotowanie Siekamy orzechy i płatki owsiane.
NASTĘPNIE PRZYGOTOWUJEMY DWIE
miski.
W JEDNEJ MIESZAMY
składniki suche, a w drugiej mokre.
ŁĄCZYMY OBIE MASY,
ręcznie lub łyżką.
GOTOWE CIASTO PRZELEWAMY
do papilotki i pieczemy około 20 minut w 180°C.
JAK PODAWAĆ?.
PODAJEMY Z JOGURTEM
naturalnym oraz owocem, np. POMARAŃCZĄ.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
3621,6 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
301,8 kcal
Tłuszcz
13,2 g
Węglowodany
39,4 g
Błonnik
8,1 g
Białko
8,1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Tarator, bułgarski chłodnik
Orzeźwiająca przekąska na upalne dni – delikatny chłodnik na bazie jogurtu greckiego z dodatkiem ogórka i orzechów.

Lody o smaku słonego karmelu
Doskonałe połączenie słodkiego i słonego smaku – wypróbuj przepis Pawła na lody o smaku solonego karmelu!

Penne z szynką i kremowym sosem z pieczonej dyni
Pulpeciki z szynki, sos dyniowy i makaron - temu połączeniu nie oprze się żadne dziecko!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Krem karmelowy (Dulce de leche)
Dulce de leche, czyli wyjątkowy krem karmelowy pochodzący z Ameryki Południowej. Delikatnie różni się od popularnego w naszym kraju kajmaku i zdecydowanie warto przygotować go w domu!

Nocna owsianka z bananami
Przepis na pyszne śniadanie? Wystarczy pięć minut przed pójściem spać i rano możemy się cieszyć pyszną owsianką z bananami!

Kanapka zielenina z grilla
Grillowane warzywa w duecie z puszystym pieczywem, a do tego świeże oregano i oliwa z oliwek. To kanapka na każdą okazję!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Muffiny z nasionami konopi
Bardzo proste w przygotowaniu muffiny z dużą ilością wyjątkowych składników. Sprawdź, jak łatwo można przygotować pyszne słodycze z wartościowymi dodatkami!

Ubijana feta z salsą z ogórka
Szybki do przygotowania i łatwy przepis Kingi na ubijaną fetę, którą uzupełnia doskonały aromat salsy z ogórka – to idealna przekąska na każdą okazję. Spróbujcie i sami oceńcie, czy się nie mylimy!

Pesto z liści rzodkiewki
Pesto z liści rzodkiewki to niezwykle interesująca wariacja na temat klasycznego, zielonego pesto. Delikatne liście rzodkiewki świetnie komponują się z oliwą, parmezanem oraz orzeszkami nerkowca. Pesto zrobione z liści rzodkiewki to doskonały przykład na kreatywność współczesnych szefów kuchni, którzy gotują w duchu zero waste. Poznaj prosty przepis na aromatyczne pesto z liści rzodkiewki.