Pajęczynowe pancakes dyniowe • przepis • składniki • przygotowanie
Wypróbuj ten świetny przepis na pancakes w kształcie pajęczyn, które w dodatku smakują dynią. Jesienne śniadania jeszcze nigdy nie były tak strasznie pyszne!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
MIESZAMY MOKRE SKŁADNIKI
W misce roztrzepujemy jajko i dodajemy do niego mleko, purée z dyni i oliwę. Całość dokładnie mieszamy.
MIESZAMY SUCHE SKŁADNIKI
W osobnej misce dokładnie mieszamy mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia, cynamon i sól.
PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Wymieszane suche składniki wsypujemy do miski z mokrymi i mieszamy.
SMAŻYMY PANCAKES
Ciasto przelewamy do butelki z dozownikiem. Patelnię delikatnie smarujemy masłem i ją rozgrzewamy. Na rozgrzaną patelnię wylewamy ciasto w kształt gwiazdki, a następnie łączymy jej ramiona ze sobą tak, aby gotowy pancake przypominał pajęczynę. Zarumienione z jednej strony naleśniki obracamy i smażymy z drugiej strony. Tak samo robimy kolejne pancakes, aż wykorzystamy całe ciasto.
PODAJEMY PANCAKES
Gotowe pancakes możemy podawać oprószone cukrem pudrem, polane syropem klonowym i z owocami.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1821,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
455,3 kcal
Tłuszcz
22,1 g
Węglowodany
54,2 g
Błonnik
0,2 g
Białko
11,2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Cookie dough
Sprawdzony i szybki przepis na kultowy przysmak inspirowany kuchnią amerykańską. Ta przepyszna surowa masa ciasteczkowa świetnie sprawdzi się jako słodka przekąska lub dodatek do lodów i innych deserów.

Ciasteczka z kawałkami czekolady
Amerykańskie ciasteczka z kawałkami czekolady, znane jako chocolate chip cookies, to klasyczny przysmak, który podbił serca smakoszy na całym świecie. Te kruche na zewnątrz, a jednocześnie miękkie w środku ciasteczka wyróżniają się intensywnym, czekoladowym smakiem, który sprawia, że trudno im się oprzeć. Te ciasteczka są symbolem amerykańskiego stylu życia.

Pieczone skrzydełka w pikantnym sosie klonowym
Kwintesencja kuchni w stylu amerykańskim - pieczone skrzydełka w doskonałym słodko-ostrym sosie.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Odchudzony kotlet schabowy na dwa sposoby z mizerią
Kotlet schabowy w chrupiącej panierce, smażony lub pieczony, z dodatkiem mizerii pachnącej koperkiem. A wszystko to w wersji odchudzonej, bo od Kingi Paruzel!

Sałatka z grillowaną kukurydzą i cukinią
Do czego wykorzystać grillowaną kukurydzę i cukinię? Sprawdź przepis Kingi na pyszną sałatkę i zasmakuj w grillowanych warzywach z wędzonym twarogiem.

Ciasto na pizzę we włoskim stylu
Domowe ciasto na pizzę, które długo wyrasta, odwdzięczy się smakiem i jakością. Połącz je z prostymi dodatkami, by stworzyć wyborną kompozycję we włoskim stylu!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Drożdżowy placek z rabarbarem i truskawkami
Drożdżówka pełna smaków i wspomnień z dzieciństwa! Rabarbar, truskawki i dużo kruszonki zachwycą każdego fana słodyczy!

Fondant czekoladowy z curry i boczkiem
Wypróbuj przepis na deser z oryginalnym połączeniem czekolady, boczku i curry.

Bezglutenowy tort „Czarny Las”
Wypróbuj przepis na tort bezglutenowy – połączenie kakaowego biszkoptu, wiśni i kremu jogurtowego. Na pewno Ci zasmakuje!