Pieczarki faszerowane ze szpinakiem • przepis • składniki • przygotowanie
Smakowita propozycja szybkiej, ciepłej przekąski: pieczarki faszerowane masą szpinakową z suszonymi pomidorami i serem.

Czas przygotowania
35 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTUJ TARKĘ PRZYGOTUJ
wcześniej Szpinak rozmróź i odsącz na sitku.
PRZYGOTOWANIE PIECZARKI MYJEMY,
osuszamy i odcinamy nóżki.
CEBULĘ KROIMY I
szklimy na patelni.
CZOSNEK DROBNO SIEKAMY
i dodać razem ze szpinakiem do cebuli.
DODAJEMY PRZYPRAWY
SÓL,: pieprz oraz gałkę muszkatołową.
CAŁOŚĆ SMAŻYĆMY NA
małym ogniu, ciągle mieszając.
SUSZONE POMIDORY KROIMY
w cienkie paseczki i dodajemy pod koniec smażenia.
PIECZARKI FASZERUJEMY MASĄ
szpinakową, posypujemy startym serem grana padano, wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 minut.
JAK PODAWAĆ PODAJEMY
z bagietką i zieloną sałatą.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
538,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
134,6 kcal
Tłuszcz
3,8 g
Węglowodany
19,1 g
Błonnik
10,6 g
Białko
10,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Bruk z polędwicy wołowej podany na purée z marchwi
Lubisz wołowinę? Podejdź do niej z wielką atencją, a ona odwdzięczy się wspaniałym smakiem.

Steki z łososia w sosie cytrynowym z karczochami
Szukasz pomysłu na obiad lub kolację, które zachwycą Twoich gości, ale nie będą wymagały dużo pracy? Oto on! Delikatne steki z łososia w sosie cytrynowym z wykwintnym dodatkiem w postaci serc karczochów. Przekonaj się, jak prosto przygotować to zaskakujące danie!

Jajka faszerowane tuńczykiem
Jajka faszerowane tuńczykiem to szybka i smaczna przekąska, idealna na różne okazje. Połączenie kremowego żółtka i tuńczyka tworzy wyrazisty, delikatnie słony smak, który doskonale komponuje się z dodatkiem majonezu lub musztardy czy innych składników. To danie jest proste do przygotowania, a jednocześnie efektowne na talerzu, szczególnie gdy udekorujesz je świeżymi ziołami.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Gyros z chorizo w stylu iberyjskim
Chrupiąca bagietka, pełen smaku gyros z udek kurczaka z dodatkiem chorizo, a do tego orzeźwiająca surówka z kapusty i marchewki. Przygotuj kanapkę idealną według Karola Okrasy.

Orientalny deser ryżowo-kokosowy z mango
Wyśmienity deser inspirowany smakami Azji! Ryż, mango i kokos gwarantują niezapomniane doznania. Musisz go spróbować!

Piersi kurczaka duszone z kapustą i jabłkami
Prosty przepis rodem z Niemiec na chrupiące i jednocześnie soczyste piersi kurczaka duszone z jabłkami oraz kapustą.
🔥 O podobnym poziomie trudności

3 sposoby na kaszę pęczak
Tylko 1 składnik i aż 3 różne potrawy, które sprawdzą się jako całodzienne menu! Sprawdź, jakie proste dania można przygotować z kaszy pęczak i zapasów zgromadzonych w domowej spiżarni.

Tortilla z kurczakiem i guacamole
Kawałki mięsa i sos z awokado zamknięte w pszennym placku. Sprawdzony sposób na szybkie danie w stylu meksykańskim!

Tajskie curry z krewetkami
Orientalne aromaty, wyrazisty sos i pyszne krewetki, to przepis na wyśmienite tajskie curry z krewetkami. Przygotujecie je szybko, a smak potrawy z pewnością Was nie zawiedzie. Sprawdźcie ten prosty w przygotowaniu przepis!