createyourhealth.pl

Pieczarki faszerowane ze szpinakiem • przepis • składniki • przygotowanie

Smakowita propozycja szybkiej, ciepłej przekąski: pieczarki faszerowane masą szpinakową z suszonymi pomidorami i serem.

Pieczarki faszerowane ze szpinakiem

Smakowita propozycja szybkiej, ciepłej przekąski: pieczarki faszerowane masą szpinakową z suszonymi pomidorami i serem.

Czas przygotowania
35 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

pieczarka - 16 szt.
szalotka - 4 szt.
pomidor suszony - 6 szt.
ząbek czosnku - 4 szt.
gałka muszkatołowa mielona - 1 szczypta
szpinak liście, mrożony - 450 g
grana padano, tarty - 40 g
pieprz czarny - 1 szczypta
sól - 1 szczypta

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTUJ TARKĘ PRZYGOTUJ:
wcześniej Szpinak rozmróź i odsącz na sitku.
2.PRZYGOTOWANIE PIECZARKI MYJEMY,:
osuszamy i odcinamy nóżki.
3.CEBULĘ KROIMY I:
szklimy na patelni.
4.CZOSNEK DROBNO SIEKAMY:
i dodać razem ze szpinakiem do cebuli.
5.DODAJEMY PRZYPRAWY:
SÓL,: pieprz oraz gałkę muszkatołową.
6.CAŁOŚĆ SMAŻYĆMY NA:
małym ogniu, ciągle mieszając.
7.SUSZONE POMIDORY KROIMY:
w cienkie paseczki i dodajemy pod koniec smażenia.
8.PIECZARKI FASZERUJEMY MASĄ:
szpinakową, posypujemy startym serem grana padano, wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 minut.
9.JAK PODAWAĆ PODAJEMY:
z bagietką i zieloną sałatą.
Pieczarki faszerowane ze szpinakiem

Czas przygotowania

35 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTUJ TARKĘ PRZYGOTUJ

wcześniej Szpinak rozmróź i odsącz na sitku.

2

PRZYGOTOWANIE PIECZARKI MYJEMY,

osuszamy i odcinamy nóżki.

3

CEBULĘ KROIMY I

szklimy na patelni.

4

CZOSNEK DROBNO SIEKAMY

i dodać razem ze szpinakiem do cebuli.

5

DODAJEMY PRZYPRAWY

SÓL,: pieprz oraz gałkę muszkatołową.

6

CAŁOŚĆ SMAŻYĆMY NA

małym ogniu, ciągle mieszając.

7

SUSZONE POMIDORY KROIMY

w cienkie paseczki i dodajemy pod koniec smażenia.

8

PIECZARKI FASZERUJEMY MASĄ

szpinakową, posypujemy startym serem grana padano, wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 minut.

9

JAK PODAWAĆ PODAJEMY

z bagietką i zieloną sałatą.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

538,4 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

134,6 kcal

🥑

Tłuszcz

3,8 g

🌾

Węglowodany

19,1 g

🥬

Błonnik

10,6 g

💪

Białko

10,6 g

Podobne przepisy