Polędwica wieprzowa z ananasem z woka • przepis • składniki • przygotowanie
Spróbuj polędwiczki wieprzowej w słodko-ostrym wydaniu. Z chili, imbirem i oczywiście ananasem!

Czas przygotowania
45 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
MARYNUJEMY POLĘDWICĘ
Chili oczyszczamy i pozbawiamy nasion, imbir i czosnek obieramy. Wszystko drobno siekamy i łączymy z olejem rzepakowym. Polędwicę wieprzową opłukujemy, osuszamy i kroimy w plastry o szerokości ok. 0,5 cm. Łączymy z przyprawami w oleju i marynujemy w lodówce co najmniej godzinę.
ŁĄCZYMY SKŁADNIKI DANIA
Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2498 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
624,5 kcal
Tłuszcz
26,5 g
Węglowodany
63,8 g
Błonnik
31,3 g
Białko
31,3 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Sałatka z soczewicą, gruszką i serem feta
Słodka gruszka i słony ser feta – idealne dodatki do pysznej sałatki z soczewicą!

Sałatka Cobb
Awokado, ser gorgonzola, pierś kurczaka i ziołowy sos – w tej sałatce wszystkie składniki komponują się idealnie! Przygotuj klasykę kuchni w stylu amerykańskim!

Ananasowe smoothie z awokado
Moda na zielone smoothie trwa. Wypróbuj połączenie świeżego szpinaku, awokado i mięty ze słodkim ananasem i pomarańczą.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Kolorowa ryba w srebrnych papilotach
Ziołowo-warzywna kompozycja z delikatnym łososiem w roli głównej. Idealna na grilla w towarzystwie chrupiącej bagietki.

Ciasto wegańskie z kremem kokosowym i mango
To najlepsze wegańskie ciasto, jakie można sobie wyobrazić! Cudownie słodkie, z ekstremalnie kokosowym kremem. Jest lekkie, bo słodzone ksylitolem!

Crumble bars z rabarbarem i wiśniami
Łatwe w przygotowaniu ciasto, a do tego wegańskie i bezglutenowe! Wypróbuj przepis Kingi.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Burger z kurczakiem i mozzarellą
Soczysty drobiowy filet i smakowite dodatki między połówkami chrupiącej bułki. Pyszny pomysł na lekki i sycący posiłek.

Grzyby marynowane
Grzyby marynowane to jeden z przysmaków, które można przyrządzić z łupów zebranych podczas rodzinnego spaceru do lasu. Idealnie doprawione i wyraziste grzyby z marynaty doskonale sprawdzają się jako dodatek do sałatki, kanapek, a także smażonych mięs i innych dań obiadowych. Jeśli chcesz dowiedzieć się, jak przyrządzić pyszne marynowane grzyby, to koniecznie sprawdź nasz przepis!

Zupa z kalarepy (oberiba) i proziaki
Odkrywaj regionalne, sezonowe smaki dzięki przepisowi Kingi na oberibę – śląską zupę z kalarepy! W połączeniu z pysznymi i prostymi chlebkami na sodzie smakuje doskonale!