Ogórki kiszone — przepis tradycyjny • przepis • składniki • przygotowanie
Sezon na ogórki, to najlepszy czas by przygotować kiszonki! Wypróbuj przepis!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 8
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
UKŁADAMY OGÓRKI
W wyparzonym glinianym naczyniu układamy umyte ogórki – najlepiej o zbliżonej wielkości. Ogórki układamy pionowo, w kilku warstwach.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
188,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
23,5 kcal
Tłuszcz
0,4 g
Węglowodany
5,6 g
Błonnik
0,7 g
Białko
1,2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Babeczki waniliowe – przepis
Masz ochotę na coś słodkiego? Postaw na waniliowe babeczki z naszego przepisu! Delikatny aromat wanilii i puszyste ciasto zabiorą Cię w krainę słodkiego uniesienia. Poznaj nasz prosty przepis na muffinki z nutą wanilii!

Kurczak pieczony w marynacie orzechowej z młodymi warzywami
Soczyste mięso w złocistej skórce marynowane w dwóch rodzajach sosu, podane z chrupiącymi warzywami. Doskonałe!

Slushy brzoskwiniowo-miętowe
Niezwykle orzeźwiające slushy brzoskwiniowo-miętowe to świetny pomysł na przekąskę w gorący dzień. W dodatku wg naszego przepisu i przy użyciu termorobota MC Smart ten wspaniały deser będzie gotowy zaledwie w 2 minuty!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Japońskie placki warzywne - okonomiyaki
Przemyć do swojej kuchni trochę Japonii i przygotuj warzywne placuszki z dodatkiem chili i jogurtowym sosem!

Jajka en cocotte z kozim serem
Jajka en cocotte. Spróbuj tego prostego w przygotowaniu dania! Aromat wędzonego boczku w połączeniu z jajkami, cebulą i serem kozim daje doskonały efekt i cieszy każde podniebienie. Nie czekaj, sprawdź przepis!

Kurczak w cieście francuskim
Jeśli masz ochotę na idealną przekąskę, to koniecznie wypróbuj ten przepis! Poczuj aromatyczne połączenie ciasta francuskiego z kurczakiem i nutą sera coulommiers de caractere. To bardzo proste w przygotowaniu, a gwarantuje wiele kulinarnych wrażeń!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Żółta pasta curry
Żółta pasta curry według przepisu Kingi to świetny dodatek do sosów, mięs i zup! Wypróbuj przepis i rusz w podróż po tajskich smakach!

Kawa po kozacku
Kawa z winem i przyprawami nie tylko rozgrzewa, ale także zachwyca smakiem!

Kotlet schabowy z miodową kapustą
Podwójna panierka, dobrze rozbite mięso i smalec – poznaj wszystkie tajniki idealnego schabowego według Karola Okrasy!