Pożywny koktajl truskawkowy • przepis • składniki • przygotowanie
Weź odrobinę truskawek, mleko, miód oraz płatki owsiane i w mgnieniu oka przygotuj mleczno-owocowy koktajl! Pychota!

Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE PŁATKI OWSIANE
zalewamy mlekiem i gotujemy chwilę, aby zmiękły.
W TYM CZASIE
garść truskawek miksujemy z łyżeczką miodu na płynny syrop, odstawiamy.
DO UGOTOWANYCH I
przestudzonych płatków dodajemy pozostałą garść truskawek.
MIKSUJEMY BLENDEREM NA
gładką masę.
PRZEKŁADAMY JĄ DO
przezroczystej szklanki.
NA JEJ WIERZCH
wylewamy aromatyczny syrop i od razu podajemy.
KOKTAJL MOŻEMY PRZYBRAĆ
zielonym listkiem mięty lub melisy.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
289,6 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
289,6 kcal
Tłuszcz
10,7 g
Węglowodany
39,6 g
Błonnik
11,2 g
Białko
11,2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Wytrawna konfitura z pomidorów i chili
Konfitura w wersji wytrawnej, lekko pikantna? Wypróbuj przepis Karola na konfiturę z pomidorów z dodatkiem chili. To smak, który zapadnie Ci w pamięć.

Pikantne kulki z morelami
Masa migdałowa w połączeniu z wiórkami kokosowymi i morelami to deser idealny! A do tego prosty i szybki w przygotowaniu.

Tarta z warzywami na patelnię
Kruche, dobrze doprawione ciasto oraz warzywa i masa jajeczna. To połączenie idealne. Wypróbuj ten prosty przepis!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Pistacjowa karpatka bez pieczenia
Karpatka bez pieczenia na groszku ptysiowym o smaku pistacjowym. To ciasto z rozpływającym się w ustach, słodkim kremem to pyszny pomysł na deser.

Ryba pod kruszonką na parze
Ryba gotowana na parze, doprawiona ziołową kruszonką, podana z ryżem i groszkiem cukrowym – pyszny, lekki obiad, który przygotujesz z Monsiuer Cuisine!

Kotleciki jagnięce z miętą i rozmarynem
Pachnące świeżym rozmarynem, miętą i tymiankiem delikatne kotlety z jagnięciny to idealny pomysł na mięsny obiad.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Zupa śledziowa
Tradycyjna zupa śledziowa, czyli rosopita to prawdziwa perła kuchni Kujaw i Pomorza. Łączy w sobie intensywny smak śledzi z delikatnością ziemniaków, tworząc niepowtarzalne, z pewnością dość zaskakujące danie. Choć może wydawać się nietypowym wyborem, warto jej spróbować. Zrób ją razem z nami!

Gęsie uda duszone ze śliwkami i jabłkami
Kaszubski pomysł na obiad? Gęś z kluskami kładzionymi oraz słodko-kwaśną kapustą!

Sałatka owocowo-warzywna z kaszą jaglaną, bakaliami i musztardowo-imbirowym winegretem
Kasza jaglana w nietypowej, ale smacznej i zdrowej kompozycji ze słodkich i słonych dodatków. Sprawdź, czy ją polubisz!