createyourhealth.pl

Remulada • przepis • składniki • przygotowanie

Remulada to wyjątkowy sos majonezowy, który doskonale się sprawdzi podany jako dodatek do jajek, wędlin, a nawet świeżych lub grillowanych warzyw.

Remulada

Remulada to wyjątkowy sos majonezowy, który doskonale się sprawdzi podany jako dodatek do jajek, wędlin, a nawet świeżych lub grillowanych warzyw.

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 12
Poziom trudności
łatwy

Składniki

cebula - 80 g
cukier - 0,5 łyżeczki
ogórek - 1 szt.
jajko - 2 szt.
kapar - 2 łyżki
musztarda dijon - 1 łyżeczka
natka pietruszki - 0,5 szt.
olej słonecznikowy - 300 ml
pieprz czarny - 1 szczypta
sok z cytryny - 1 łyżka
sól - 0,5 łyżeczki

Instrukcje przygotowania

1.ROZDRABNIANIE SKŁADNIKÓW:
Natkę opłukać, otrząsnąć z wody, oberwać listki. Cebulę obrać, pokroić na ćwiartki. Oba składniki włożyć do pojemnika miksującego.
2.PRZYGOTOWANIE SOSU:
Jajko z sokiem z cytryny, musztardą diżońską i przyprawami mieszać w pojemniku (z zatkniętą miarką)10 sekund/prędkość 3.
Remulada

Czas przygotowania

15 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 12

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

ROZDRABNIANIE SKŁADNIKÓW

Natkę opłukać, otrząsnąć z wody, oberwać listki. Cebulę obrać, pokroić na ćwiartki. Oba składniki włożyć do pojemnika miksującego.

2

PRZYGOTOWANIE SOSU

Jajko z sokiem z cytryny, musztardą diżońską i przyprawami mieszać w pojemniku (z zatkniętą miarką)10 sekund/prędkość 3.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

2539,5 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

211,6 kcal

🥑

Tłuszcz

22,5 g

🌾

Węglowodany

1,9 g

🥬

Błonnik

0,3 g

💪

Białko

1,4 g

Podobne przepisy