Ser pavé zapiekany w chlebie • przepis • składniki • przygotowanie
Ten pieczony chlebek można przygotować w wielu odsłonach, ale warto wypróbować go w wersji z serem pavé du vivarois. Jest on wyjątkowo kremowy, o charakterystycznym śmietankowym wnętrzu i doskonale pasuje do szynki jambon d'auvergne.

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
FASZERUJEMY CHLEB
Z chleba górskiego odkrawamy górną część i wydrążamy jego miękisz. W wydrążone miejsce wkładamy ser pavé w całości. Ser nacinamy z góry w kratkę.
PIECZEMY CHLEB
Chleb układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Całość skrapiamy oliwą z oliwek.
PODAJEMY CHLEB
Przed podaniem nacinamy boki pieczywa. Zapieczony ser obkładamy dookoła szynką jambon d'auvergne pokrojoną na mniejsze kawałki. Całość posypujemy z wierzchu posiekanym szczypiorkiem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1997,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
332,9 kcal
Tłuszcz
14,3 g
Węglowodany
34,1 g
Błonnik
0 g
Białko
14,5 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Czekoladowy tort wegański z domowym kremem orzechowym
Czekoladowe ciasto i dwa rodzaje kremów: wegański z orzechów i daktyli oraz malinowy na bazie mleczka kokosowego – zobacz, jak przygotować idealne ciasto wegańskie!

Ciasteczka macadamia z białą czekoladą
Orzechy macadamia posłużą Ci do przygotowania przepysznych i jednocześnie cudowanie kruchych ciasteczek.

Wiosenny dżem truskawkowy
Naleśniki, gofry, słodkie kanapki… słoiczek domowego dżemu zawsze warto mieć pod ręką, by podać bliskim coś pysznego. Przygotuj go z truskawek i ciesz się smakiem lata przez cały rok!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Śródziemnomorski burger z paprykowym relishem
Burgery inspirowane kuchnią śródziemnomorską z dodatkiem paprykowego relishu i sera feta to pyszny pomysł na grilla. Koniecznie sprawdź, jak smaczne jest to danie!

Sałatka z kaszy jaglanej z mandarynką i granatem
Jeśli preferujesz kuchnię bez mięsa, to sałatka z kaszy jaglanej, pestek granatu i rukoli przypadnie Ci do gustu.

Jajka faszerowane tuńczykiem
Jajka faszerowane tuńczykiem to szybka i smaczna przekąska, idealna na różne okazje. Połączenie kremowego żółtka i tuńczyka tworzy wyrazisty, delikatnie słony smak, który doskonale komponuje się z dodatkiem majonezu lub musztardy czy innych składników. To danie jest proste do przygotowania, a jednocześnie efektowne na talerzu, szczególnie gdy udekorujesz je świeżymi ziołami.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Grillowane tofu na bagietce z ziarnami
Tofu na bagietce to wyśmienite połączenie i smaczna przekąska. Spróbuj koniecznie!

Domowe majonezy smakowe
Domowy majonez to podstawa udanych Świąt Wielkanocnych! Przygotuj go według przepisu Karola w 3 wersjach smakowych.

Zielony falafel burger
Piękne i pyszne burgery z falafelami z dodatkiem świeżych ziół to idealny przepis na domowy wegański fast food. Koniecznie sprawdź, jak wspaniale smakują!