Śniadaniowa tostada z chorizo • przepis • składniki • przygotowanie
Inspirowane kuchnią meksykańską pyszne danie śniadaniowe, czyli tostada z chorizo i świeżymi warzywami. Wypróbuj ten przepis i sprawdź, jak smakuje!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PODSMAŻAMY CHORIZO
Chorizo rozdrabniamy. Na rozgrzaną patelnię wylewamy oliwę i podsmażamy na niej kiełbasę, cały czas mieszając, aż chorizo stanie się lekko chrupiące. Gotowe mięso przekładamy do miseczki.
PODSMAŻAMY TORTILLE
Na patelni, na której smażyliśmy chorizo, podsmażamy z obu stron tortille, aż nabiorą złotego koloru.
PODAJEMY TOSTADY
Sałatę drobno siekamy. Pomidory kroimy w kostkę, a cebulę w piórka. Podsmażone tortille smarujemy guacamole i nakładamy na nie sałatę, pomidory oraz cebulę. Na koniec na tostady nakładamy podsmażone chorizo i kruszymy ser feta.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
3036,3 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
759,1 kcal
Tłuszcz
36 g
Węglowodany
75 g
Błonnik
1,5 g
Białko
28,8 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Churros — hiszpańskie pączki z sosem czekoladowym
Tradycyjny wypiek w nowej odsłonie! Podłużne kawałki ciasta maczane w sosie z czekolady – idealny pomysł na deser!

Croquetas z purée ziemniaczanym i chorizo
Lubisz eksperymentować? Jeśli tak, koniecznie wypróbuj odmieniony przepis na croquetas w stylu hiszpańskim! Z dodatkiem purée ziemniaczanego i chorizo będą idealną przekąską na każdą imprezę i nie tylko.

Zielone warzywa z dipem romesco
Spróbuj brokułów, szparagów i groszku w towarzystwie klasycznego hiszpańskiego dipu z pomidorów i pieczonej papryki!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Wegańska zupa pieczarkowa z czosnkiem
Poznaj przepis Kingi Paruzel na wegańską wersję zupy czosnkowo-pieczarkowej z wegańską śmietaną!

Domowe paluszki rybne z dipem jogurtowo-ogórkowym
Paluszki rybne podane z orzeźwiającym ogórkowym dipem podbiją dziecięce podniebienia, a dorosłym przypomną smak wakacji. Koniecznie sprawdź, jak chrupią!

Tarta z kremem śmietankowym i orzeszkami w solonym karmelu
Pyszna tarta na chrupiącym, orzechowym spodzie z kruchego ciasta, z delikatnym kremem śmietankowym i orzeszkami w sosie karmelowym. Wypróbuj ten przepis na wyborne ciasto w stylu amerykańskim!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Smoothie „Wellness”
Owocowo-warzywny, bardzo orzeźwiający i tak pyszny, że przygotujesz go wiele razy. Przygotuj koktajl „Wellness” wg przepisu Kingi: niech w szklance zagości porcja słońca!

Babeczki jogurtowe z owocami
Słodkie skarby w Twojej kuchni? Wypróbuj ten prosty i szybki przepis na babeczki! Idealnie się sprawdzą, gdy szukasz czegoś na weekend lub spodziewasz się gości.

Owsiane babeczki śniadaniowe
Szukasz pomysłu na pyszne śniadanie? Spróbuj babeczek śniadaniowych w trzech smakach według przepisu Kingi Paruzel!