createyourhealth.pl

Sorbet arbuzowy • przepis • składniki • przygotowanie

Arbuz orzeźwia podwójnie, gdy podasz go na zimno – na przykład w formie pysznego sorbetu według przepisu Pawła Małeckiego!

Sorbet arbuzowy

Arbuz orzeźwia podwójnie, gdy podasz go na zimno – na przykład w formie pysznego sorbetu według przepisu Pawła Małeckiego!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 8
Poziom trudności
łatwy

Składniki

arbuz - 1 kg
malina - 200 g
mięta świeża - 2 g
sok z limonki - 10 ml
syrop z agawy - 1 łyżeczka

Instrukcje przygotowania

1.MIELEMY ARBUZA:
Zamrożony arbuz przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa, używając sitka o drobnych oczkach.
2.ŁĄCZYMY SKŁADNIKI:
Do zmielonego arbuza dodajemy sok wyciśnięty z limonki, zmiksowane i przetarte maliny oraz syrop z agawy. Mieszamy i wstawiamy do zamrażalnika.
3.PODAJEMY SORBET:
Zmrożony sorbet nakładamy do miseczek za pomocą gałkownicy do lodów i dekorujemy listkami świeżej mięty.
Sorbet arbuzowy

Czas przygotowania

30 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 8

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

MIELEMY ARBUZA

Zamrożony arbuz przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa, używając sitka o drobnych oczkach.

2

ŁĄCZYMY SKŁADNIKI

Do zmielonego arbuza dodajemy sok wyciśnięty z limonki, zmiksowane i przetarte maliny oraz syrop z agawy. Mieszamy i wstawiamy do zamrażalnika.

3

PODAJEMY SORBET

Zmrożony sorbet nakładamy do miseczek za pomocą gałkownicy do lodów i dekorujemy listkami świeżej mięty.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

122,4 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

15,3 kcal

🥑

Tłuszcz

0,2 g

🌾

Węglowodany

3,6 g

🥬

Błonnik

0,3 g

💪

Białko

0,3 g

Podobne przepisy