createyourhealth.pl

Syrop z szypułek truskawek • przepis • składniki • przygotowanie

Nie lubisz wyrzucać resztek, ale nie wiesz, co zrobić z szypułkami truskawek? Oto rozwiązanie! Wypróbuj przepis Kingi na pyszny syrop z szypułek usuniętych z 1 kilograma truskawek.

Syrop z szypułek truskawek

Nie lubisz wyrzucać resztek, ale nie wiesz, co zrobić z szypułkami truskawek? Oto rozwiązanie! Wypróbuj przepis Kingi na pyszny syrop z szypułek usuniętych z 1 kilograma truskawek.

Czas przygotowania
min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
łatwy

Składniki

truskawka - 1 kg
woda - 1 szkl
erytrytol - 1 szkl

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY SZYPUŁKI:
Truskawki dokładnie myjemy. Odcinamy lub odrywamy wszystkie szypułki i przekładamy je, wraz z kilkoma truskawkami, do rondelka.
2.GOTUJEMY SYROP:
Do szypułek dodajemy erytrytol i zalewamy je wodą. Całość zagotowujemy. Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 30-40 minut.
3.PRZELEWAMY SYROP:
Gotowy syrop przecedzamy przez sitko o drobnych oczkach i przelewamy do butelki.
Syrop z szypułek truskawek

Liczba porcji

Liczba porcji - 1

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY SZYPUŁKI

Truskawki dokładnie myjemy. Odcinamy lub odrywamy wszystkie szypułki i przekładamy je, wraz z kilkoma truskawkami, do rondelka.

2

GOTUJEMY SYROP

Do szypułek dodajemy erytrytol i zalewamy je wodą. Całość zagotowujemy. Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 30-40 minut.

3

PRZELEWAMY SYROP

Gotowy syrop przecedzamy przez sitko o drobnych oczkach i przelewamy do butelki.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

320 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

320 kcal

🥑

Tłuszcz

3 g

🌾

Węglowodany

324,3 g

🥬

Błonnik

20 g

💪

Białko

6,7 g

Podobne przepisy