Szybka zupa z ciecierzycy • przepis • składniki • przygotowanie
Jest rozgrzewająca, sycąca i bardzo szybka w przygotowaniu! Sprawdź przepis Karola na zupę instant z ciecierzycą, kurczakiem i suszonymi pomidorami.

Czas przygotowania
25 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
ŁĄCZYMY I DOPRAWIAMY SKŁADNIKI ZUPY
Ciecierzycę łączymy w misce z kurczakiem pokrojonym w kostkę. Dodajemy suszone pomidory pokrojone w kostkę, zmiksowane pomidory pelati (lub passatę pomidorową) i tofu pokrojone w kostkę. Całość doprawiamy solą, pieprzem i curry.
HARTUJEMY MLECZKO KOKOSOWE I ZAGOTOWUJEMY JE Z WODĄ
Wodę podgrzewamy w garnku. 1 łyżkę mleczka kokosowego przekładamy do miseczki i hartujemy podgrzaną wodą. Mieszamy.
ZALEWAMY I PODAJEMY ZUPĘ
Składniki przełożone do kubków zalewamy zagotowanym mleczkiem kokosowym z wodą. Mieszamy i odstawiamy na ok. 5 minut, by płatki owsiane napęczniały.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
980,3 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
490,1 kcal
Tłuszcz
22,2 g
Węglowodany
38 g
Błonnik
8,7 g
Białko
29,4 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Lody w miseczce z churros
Deser w hiszpańskim stylu z gałką przyjemnie chłodnych lodów! Pomysłowa jadalna miseczka z churros wszystkim przypadnie do smaku!

Kurczak w sosie orzechowym
Aksamitny, aromatyczny sos na bazie masła orzechowego, mleka kokosowego i czerwonej pasty curry doskonale otula mięso z kurczaka. To idealna propozycja na obiad, którą można podać z ulubionymi dodatkami, np. ryżem.

Pikantny kebab z sosem jogurtowym
Pikantne mięso, wyrazisty sos i chrupiąca kapusta w pszennej tortilli – oryginalny, a zarazem prosty przepis na kebab.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Wołowina po tajsku - pad kra pao
Wołowina po tajsku, znana jako pad kra pao, to niezwykle aromatyczne i sycące danie, które łączy w sobie smak soczystej wołowiny, świeżych warzyw oraz intensywnych przypraw. To klasyczne tajskie danie jest idealne dla miłośników kuchni azjatyckiej i może być serwowane zarówno na codzienny obiad, jak i na specjalne okazje.

Stir-fry z kaszą
Idealny, szybki, ciepły posiłek – smażone, chrupiące warzywa z dodatkiem kaszy. Dobieraj ulubione składniki i dodawaj je do stir-fry wg przepisu Kingi, by stworzyć swoją ulubioną kompozycję smakową!

Pieczony ser brie z pieczarkami
Wyśmienita kompozycja z sera pleśniowego oraz pieczarek, smakuje obłędnie podana z orzechami włoskimi i świeżą bagietką.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Dorsz z pappardelle z marchewki
Danie, które spokojnie moglibyście znaleźć w niejednej restauracji, czyli dorsz z pappardelle z marchewki! To pyszne połączenie, które zjawiskowo prezentuje się na talerzu.

Brokuły z prażonymi migdałami i sosem czosnkowym
Świetny pomysł na smaczny dodatek do obiadu lub na lekką kolację, czyli brokuły z prażonymi migdałami i sosem czosnkowym. Przygotuj ten przepis i sprawdź, jak dobrze pasuje do większości dań!

Ciasto z brzoskwiniami
Wegańskie ciasto pełne soczystych brzoskwiń! Zobacz, jakie to łatwe, i wypróbuj przepis Kingi Paruzel!