Amerykańskie gofry • przepis • składniki • przygotowanie
Są puszyste, słodkie i tak smaczne, że chce się je jeść… na okrągło! Wypróbuj przepis Pawła na gofry w stylu amerykańskim z syropem klonowym i malinami!

Czas przygotowania
50 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 8
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
UBIJAMY ŻÓŁTKA JAJ Z SYROPEM KLONOWYM
Żółtka oddzielamy od białek i ubijamy w misce z syropem klonowym oraz nasionkami laski wanilii. Do ubijanych żółtek stopniowo dodajemy rozpuszczone masło. Mieszamy tak długo, aż ciasto będzie miało jednolitą, aksamitną konsystencję.
UBIJAMY BIAŁKA JAJ
W osobnej misce ubijamy białka na sztywną pianę.
PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA GOFRY
Do miski z żółtkami dodajemy pianę z białek. Mieszamy. Ciasto na gofry odstawiamy na ok. 30 minut.
PIECZEMY GOFRY
Gofry pieczemy na złoty kolor w rozgrzanej gofrownicy. Podajemy ze świeżymi malinami polane syropem klonowym.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
3094,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
386,8 kcal
Tłuszcz
17,3 g
Węglowodany
48,6 g
Błonnik
9,7 g
Białko
9,7 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Bezglutenowe pancakes z musem jabłkowym
Szybkie i łatwe w wykonaniu pancakes, idealne zarówno na obiad, jak i śniadanie! Wypróbuj!

Pancakes szpinakowe z owocami i syropem
Zobacz, jak ze szpinaku, mleka sojowego, płatków owsianych i kilku innych dodatków powstają wegańskie pancakes! Przygotuj je razem z Kingą Paruzel.

Burger z łososia
Burger z łososia podany w owsianym pieczywie fińskim, z dodatkiem aromatycznego sosu chrzanowego i sałatki z ogórka. To świetny przepis na odrobinę lżejszą wersję domowego fast foodu.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Schab pieczony z oliwkami i sałatką z grillowanego bakłażana
Plastry mięsa w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych, a do tego pyszna sałatka. Proste, lekkie i pełne smaku danie!

Prosta zupa w stylu azjatyckim
Lubicie proste rozwiązania w kuchni? To mamy coś dla Was! Przepis Kingi na prostą zupę w stylu azjatyckim z gotową pastą curry i mleczkiem kokosowym. Przygotujcie ją sami i przekonajcie się, jakie to pyszne i aromatyczne!

Kotlety z cukinii
Kotlety z cukinii to lekka, pyszna propozycja na obiad lub przekąskę, która świetnie sprawdzi się w sezonie letnim. Są chrupiące z zewnątrz i tak miękkie w środku, że wprost rozpływają się w ustach. Ich przygotowanie jest proste, a składniki ogólnodostępne. Jak je zrobić? Sprawdź nasz przepis!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Kotlety z ciecierzycy i młodej kapusty
Chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku! A co najważniejsze: przygotowane bez dodatkowej soli. Sprawdź, jak smakują kotleciki z młodej kapusty i ciecierzycy!

Zupa z młodych warzyw z ciecierzycą i quinoą
Młode warzywa, ciecierzyca i komosa ryżowa – Daria Ładocha wyczarowała z tych składników zupę doskonałą na letnie dni!

Ciasto jeżynowe bez laktozy
Lubisz smak owoców leśnych? Upiecz ciasto według przepisu Kingi! Zachwyca kolorem, smakiem i nie zawiera laktozy!