createyourhealth.pl

Boeuf Strogonow i brownie z ciecierzycy • przepis • składniki • przygotowanie

Czy kucharz przygotuje doskonałe brownie, a cukiernik boeuf Strogonow? Przekonaj się sam!

Boeuf Strogonow i brownie z ciecierzycy

Czy kucharz przygotuje doskonałe brownie, a cukiernik boeuf Strogonow? Przekonaj się sam!

Czas przygotowania
0 min
Liczba porcji
Poziom trudności
średni

Składniki

ciecierzyca konserwowa - 480 g
czekolada gorzka - 50 g
kakao - 3 łyżki
olej kokosowy - 4 łyżki
płatki owsiane - 110 g
syrop klonowy - 5 łyżek
bulion wołowy - 1,5 l
cebula - 2 szt.
wino czerwone - 200 ml
ząbek czosnku - 2 szt.
koncentrat pomidorowy - 2 łyżeczki
limonka - 1 szt.
liść laurowy - 4 szt.
mąka pszenna - 100 g
miód - 1 łyżka
natka pietruszki - 5 g
ogórek konserwowy - 3 szt.
olej rzepakowy - 100 ml
papryczka chili czerwona - 1 szt.
pieprz czarny - 1 szczypta
sól - 1 szczypta
pomidor suszony - 50 g
śmietana 30% - 200 ml
kolendra świeża - 1 łyżka
mięso wołowe - 700 g
ziele angielskie - 4 szt.

Instrukcje przygotowania

1.MIELIMY CIECIERZYCĘ:
Ciecierzycę mielemy na gładką masę. W naczyniu blendera umieszczamy zmieloną ciecierzycę, rozpuszczony olej kokosowy, syrop klonowy i kakao. Miksujemy.
2.PIECZEMY BROWNIE:
Masę przekładamy do dużej miski. Dodajemy zmielone płatki owsiane i mieszamy. Następnie dodajemy posiekaną czekoladę. Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 25-30 minut. Upieczone brownie podajemy oblane syropem klonowym i posypane skórką otartą z limonki.
Boeuf Strogonow i brownie z ciecierzycy

Poziom trudności

średni

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

MIELIMY CIECIERZYCĘ

Ciecierzycę mielemy na gładką masę. W naczyniu blendera umieszczamy zmieloną ciecierzycę, rozpuszczony olej kokosowy, syrop klonowy i kakao. Miksujemy.

2

PIECZEMY BROWNIE

Masę przekładamy do dużej miski. Dodajemy zmielone płatki owsiane i mieszamy. Następnie dodajemy posiekaną czekoladę. Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 25-30 minut. Upieczone brownie podajemy oblane syropem klonowym i posypane skórką otartą z limonki.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

5479 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

5479 kcal

🥑

Tłuszcz

313,4 g

🌾

Węglowodany

443,8 g

🥬

Błonnik

59,3 g

💪

Białko

199,8 g

Podobne przepisy