createyourhealth.pl

Chleb orkiszowy faszerowany pastą ziemniaczaną z ricottą • przepis • składniki • przygotowanie

Oryginalny pomysł połączenia pysznego chleba orkiszowego z aromatycznym farszem ziemniaczanym z dodatkiem sera ricotta.

Chleb orkiszowy faszerowany pastą ziemniaczaną z ricottą

Oryginalny pomysł połączenia pysznego chleba orkiszowego z aromatycznym farszem ziemniaczanym z dodatkiem sera ricotta.

Czas przygotowania
60 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 8
Poziom trudności
łatwy

Składniki

chleb orkiszowy - 500 g
papryka czerwona - 1 szt.
ogórek konserwowy - 1 szt.
papryka żółta - 1 szt.
jajko - 2 szt.
pieprz czarny - 1 szczypta
ser ricotta - 400 g
sól - 1 szczypta
szczypior cebuli - 24 g
ziemniak - 120 g

Instrukcje przygotowania

1.ZIEMNIAKI GOTUJEMY W:
osolonej wodzie do miękkości.
2.STUDZIMY I:
rozgniatamy.
3.JAJKA GOTUJEMY NA:
twardo, studzimy i obieramy ze skorupek, a następnie kroimy w kostkę.
4.PAPRYKI ORAZ OGÓREK:
kroimy w bardzo drobną kostkę.
5.WARZYWA DODAJEMY DO:
ziemniaków razem z ricottą i posiekanym szczypiorkiem.
6.WSZYSTKIE SKŁADNIKI DOKŁADNIE:
mieszamy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
7.Z CHLEBA ODKRAWAMY:
piętkę, a następnie usuwamy miąższ.
8.GOTOWĄ PASTĄ ZIEMNIACZANĄ:
faszerujemy chleb i wkładamy do lodówki na 1 godzinę.
9.PO TYM CZASIE:
chleb możemy kroić na kromki.
Chleb orkiszowy faszerowany pastą ziemniaczaną z ricottą

Czas przygotowania

60 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 8

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

ZIEMNIAKI GOTUJEMY W

osolonej wodzie do miękkości.

2

STUDZIMY I

rozgniatamy.

3

JAJKA GOTUJEMY NA

twardo, studzimy i obieramy ze skorupek, a następnie kroimy w kostkę.

4

PAPRYKI ORAZ OGÓREK

kroimy w bardzo drobną kostkę.

5

WARZYWA DODAJEMY DO

ziemniaków razem z ricottą i posiekanym szczypiorkiem.

6

WSZYSTKIE SKŁADNIKI DOKŁADNIE

mieszamy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

7

Z CHLEBA ODKRAWAMY

piętkę, a następnie usuwamy miąższ.

8

GOTOWĄ PASTĄ ZIEMNIACZANĄ

faszerujemy chleb i wkładamy do lodówki na 1 godzinę.

9

PO TYM CZASIE

chleb możemy kroić na kromki.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

2292 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

286,5 kcal

🥑

Tłuszcz

10,3 g

🌾

Węglowodany

32,6 g

🥬

Błonnik

14,1 g

💪

Białko

14,1 g

Podobne przepisy