Domowa kostka rosołowa • przepis • składniki • przygotowanie
W pełni naturalna i domowa kostka rosołowa to podstawa idealnej zupy. Przygotuj ją według przepisu Kingi, z najlepszych warzyw i świeżych ziół!

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 12
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
KROIMY WARZYWA
Marchewkę, pietruszkę i korzeń selera kroimy w kostkę, por w krążki, czosnek w plasterki, cebulę w piórka, a łodygi selera naciowego na mniejsze kawałki.
ROZDRABNIAMY WARZYWA
Warzywa łączymy w naczyniu robota. Dodajemy natkę pietruszki, suszone pomidory, sól i pieprz. Mielemy na gładką, jednolitą pastę.
ZAMRAŻAMY KOSTKI
Foremkę do kostek lodu wypełniamy zmiksowaną pastą i umieszczamy w zamrażarce. Mrozimy do całkowitego zestalenia masy.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
557,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
46,5 kcal
Tłuszcz
0,4 g
Węglowodany
10,1 g
Błonnik
2,6 g
Białko
1,7 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Batatowe frytki Kamyka
Gdy meczowe emocje sięgają zenitu, nie można zapomnieć o przekąskach! Batatowe frytki Kamyka to patent na sycące danie w stylu kuchni Ameryki Łacińskiej. Z pewnością podbije Twoje kubki smakowe!

Wegańskie ciasto à la Raffaello
Wegański biszkopt, krem z mleczka kokosowego i mnóstwo wiórków kokosowych! Poznaj przepis Kingi na pyszne, domowe słodycze!

Lody warzywno-owocowe
Smaczny sposób na to, by pokochać warzywa? Lody Pawła Małeckiego! Poznaj przepis na dwie domowe wersje tego deseru!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
Dwa sposoby na bigos, a każdy z nich ekspresowy! Sprawdź, jak z tym klasycznym daniem kuchni polskiej radzą sobie Karol i jego gość, a później… wypróbuj przepisy i wybierz swój ulubiony.

Jajka w sosie tatarskim
Jajka w sosie tatarskim to niezwykle lubiana przystawka, którą zwykle przyrządza się na Wielkanoc. Delikatne jajka idealnie komponują się z wyrazistym, kremowym sosem. Sprawdź jak zrobić pyszne jajka, które staną się smaczną ozdobą twojego stołu nie tylko od święta!

Dip z czosnku niedźwiedziego z rzodkiewką
Dip z czosnkiem niedźwiedzim to doskonały dodatek do warzyw, a także mięs – sprawdzi się podczas każdego grillowania!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Krewetki w czerwonym curry
Azjatyckie danie według pomysłu Karola Okrasy – chrupiące krewetki z pikantnym czerwonym curry.

Wegański strogonow z kurek
Nie musisz już szukać kolejnych sposobów na to, jak oczyścić kurki: Kinga ma na to rewolucyjny sposób! Sięgnij po te skarby lasu i przygotuj wegański strogonow z kurek. To sezonowy hit każdej roślinnej kuchni!

Piersi z gęsi z podgrzybkami lub borowikami
Wypróbuj przepis z Podlasia na pyszną gęś z grzybami. Jesteśmy pewni, że Ci zasmakuje!