Domowe biszkopty z awokado • przepis • składniki • przygotowanie
Niezwykle szybkie w przygotowaniu biszkopty z dodatkiem awokado to pyszny pomysł na przekąskę. Wypróbuj ten przepis i przekonaj się, że nawet z trzech składników może powstać coś smacznego!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI BISZKOPTÓW
Masło roztapiamy w rondelku. Awokado rozgniatamy widelcem, aż powstanie dość jednolita masa.
WYRABIAMY CIASTO
Awokado łączymy z roztopionym masłem i dodajemy do nich mąkę. Całość dokładnie mieszamy i zagniatamy, aż otrzymamy elastyczną, jednolitą masę. W razie potrzeby ciasto podsypujemy mąką.
WYCINAMY BISZKOPTY
Gotowe ciasto wałkujemy na grubość ok. 5 cm i za pomocą foremek do ciastek wycinamy z niego biszkopty. Następnie przekładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
PIECZEMY BISZKOPTY
Biszkopty pieczemy przez ok. 18-20 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C. Gotowe przekąski przed jedzeniem studzimy.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1634,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
408,6 kcal
Tłuszcz
23,7 g
Węglowodany
45,1 g
Błonnik
6,7 g
Białko
7,4 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Sałatka z pomelo, burakiem i łososiem
Poznaj nowoczesne połączenie smaków! Pomelo, pieczony burak i wędzony łosoś doskonale się ze sobą komponują.

Zielona maślanka
Maślanka z dodatkiem ogórka i awokado sprawdzi się doskonale jako drugie śniadanie lub podwieczorek.

Filet z kurczaka z warzywami w sosie sojowym z woka
Wok pozwala błyskawicznie przygotowywać potrawy. Przekonaj się, jak szybko powstanie azjatycki kurczak z warzywami!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
Dwa sposoby na bigos, a każdy z nich ekspresowy! Sprawdź, jak z tym klasycznym daniem kuchni polskiej radzą sobie Karol i jego gość, a później… wypróbuj przepisy i wybierz swój ulubiony.

Rollsy z kapusty pekińskiej z warzywami i humusem
Chrupnij na raz, ciesząc się smakiem i kolorami świeżych warzyw! Rollsy Kingi sprawdzą się jako drugie śniadanie, lunch lub przekąska dla tych, którzy cenią sobie lekkie menu.

Grillowane brzoskwinie z bitą śmietaną i lodami
Słodka przekąska dla łasuchów w sezonie grillowym! Połówki brzoskwiń podane na ciepło z miodem, bitą śmietaną i lodami.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Żelki pomarańczowo-marchewkowe
Paweł Małecki zdradza przepis na domowe żelki! Do ich przygotowania potrzebujesz tylko owocowych soków, miodu i oczywiście żelatyny!

Ciasteczka cytrynowe
Cytryna na słodko, czyli doskonałe ciasteczka z białą czekolada. Sięgnij po przepis Pawła i sprawdź, jak chrupią!

BIGOS W 25 MINUT
Ekspresowa wariacja na temat bigosu według pomysłu Tomka Strzelczyka, gościa Karola Okrasy. Wypróbuj przepis i rozsmakuj się w tym szybkim daniu!