createyourhealth.pl

Jajka faszerowane z pesto, pecorino romano i prosciutto • przepis • składniki • przygotowanie

Aromatyczne jajka z pesto, serem Pecorino Romano i szynką Prosciutto di Parma – perfekcyjna kombinacja smaków, która zadowoli każde podniebienie!

Jajka faszerowane z pesto, pecorino romano i prosciutto

Aromatyczne jajka z pesto, serem Pecorino Romano i szynką Prosciutto di Parma – perfekcyjna kombinacja smaków, która zadowoli każde podniebienie!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy

Składniki

jajko - 6 szt.
pesto czerwone - 60 g
ser pecorino - 50 g
majonez - 20 g
szynka parmeńska - 100 g
szczypiorek - 0,5 pęczka

Instrukcje przygotowania

1.GOTUJEMY I OBIERAMY JAJKA:
Gotujemy jaja na twardo – wkładamy je do wrzącej wody i gotujemy przez 10 minut. Następnie schładzamy w zimnej wodzie, obieramy ze skorupek i przecinamy na pół.
2.PRZYGOTOWUJEMY MASĘ:
Z jajek wyjmujemy żółtka i mieszamy je z czerwonym pesto z serii Deluxe, 35 g sera pecorino romano Deluxe oraz majonezem, aż powstanie gładka masa.
3.FASZERUJEMY I DEKORUJEMY JAJKA:
Faszerujemy połówki jajek przygotowaną mieszanką. Dekorujemy je resztą pecorino romano Deluxe, plasterkami szynki parmeńskiej  prosciutto di Parma Deluxe i posiekanym szczypiorkiem.
Jajka faszerowane z pesto, pecorino romano i prosciutto

Czas przygotowania

30 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 6

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

GOTUJEMY I OBIERAMY JAJKA

Gotujemy jaja na twardo – wkładamy je do wrzącej wody i gotujemy przez 10 minut. Następnie schładzamy w zimnej wodzie, obieramy ze skorupek i przecinamy na pół.

2

PRZYGOTOWUJEMY MASĘ

Z jajek wyjmujemy żółtka i mieszamy je z czerwonym pesto z serii Deluxe, 35 g sera pecorino romano Deluxe oraz majonezem, aż powstanie gładka masa.

3

FASZERUJEMY I DEKORUJEMY JAJKA

Faszerujemy połówki jajek przygotowaną mieszanką. Dekorujemy je resztą pecorino romano Deluxe, plasterkami szynki parmeńskiej  prosciutto di Parma Deluxe i posiekanym szczypiorkiem.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1180,7 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

196,8 kcal

🥑

Tłuszcz

15 g

🌾

Węglowodany

1,3 g

🥬

Błonnik

0 g

💪

Białko

13,5 g

Podobne przepisy

Jajka faszerowane z pesto, pecorino romano i prosciutto - przepis, składniki, przygotowanie | createyourhealth.pl