createyourhealth.pl

Kanapka viva camembert • przepis • składniki • przygotowanie

Pszenna bułka z chrupiącą skórką, francuski ser i słodka żurawina – prosty sposób na kanapkę o oryginalnym smaku!

Kanapka viva camembert

Pszenna bułka z chrupiącą skórką, francuski ser i słodka żurawina – prosty sposób na kanapkę o oryginalnym smaku!

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy

Składniki

bułka kajzerka - 1 szt.
ser camembert - 50 g
masło - 1 łyżka
nasiona słonecznika - 30 g
żurawina suszona - 50 g

Instrukcje przygotowania

1.PRAŻYMY NA PATELNI:
ziarna słonecznika.
2.BUŁKĘ PRZEKRAWAMY WZDŁUŻ,:
smarujemy masłem.
3.SER CAMEMBERT KROIMY:
w plastry i układamy na dolnej warstwie bułki.
4.NA CAMEMBERT NAKŁADAMY:
żurawinę – taką ilość, jaką lubicie.
5.POSYPUJEMY CAŁOŚĆ PRAŻONYMI:
ziarnami słonecznika.
6.PRZYKRYWAMY DRUGĄ CZĘŚCIĄ:
bułki.
7.PODAJEMY NA:
zimno.
8.BUŁKA PSZENNA DELIKATNY,:
mięciutki miąższ pod lśniącą, chrupiącą skórką.
9.KAŻDA KANAPKA Z:
nią będzie smakować wyjątkowo.
Kanapka viva camembert

Czas przygotowania

10 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 2

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRAŻYMY NA PATELNI

ziarna słonecznika.

2

BUŁKĘ PRZEKRAWAMY WZDŁUŻ,

smarujemy masłem.

3

SER CAMEMBERT KROIMY

w plastry i układamy na dolnej warstwie bułki.

4

NA CAMEMBERT NAKŁADAMY

żurawinę – taką ilość, jaką lubicie.

5

POSYPUJEMY CAŁOŚĆ PRAŻONYMI

ziarnami słonecznika.

6

PRZYKRYWAMY DRUGĄ CZĘŚCIĄ

bułki.

7

PODAJEMY NA

zimno.

8

BUŁKA PSZENNA DELIKATNY,

mięciutki miąższ pod lśniącą, chrupiącą skórką.

9

KAŻDA KANAPKA Z

nią będzie smakować wyjątkowo.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

709,5 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

354,7 kcal

🥑

Tłuszcz

20,3 g

🌾

Węglowodany

36 g

🥬

Błonnik

3,1 g

💪

Białko

10,5 g

Podobne przepisy