createyourhealth.pl

Kanapka z pstrągiem z rzodkiewką i rzeżuchą • przepis • składniki • przygotowanie

Kanapka z pstrągiem sprawdzi się zarówno jako lunch do pracy, jak i piknikowa przekąska!

Kanapka z pstrągiem z rzodkiewką i rzeżuchą

Kanapka z pstrągiem sprawdzi się zarówno jako lunch do pracy, jak i piknikowa przekąska!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

chleb tostowy - 160 g
jogurt naturalny - 2 łyżki
pstrąg wedzony - 125 g
rzeżucha - 50 g
rzodkiewka - 4 szt.
sól - 1 szczypta
szalotka - 1 szt.
serek śmietankowy - 150 g
pieprz zielony - 1 łyżeczka

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY MUS Z PSTRĄGA:
Szalotkę obieramy i siekamy. Pieprz osączamy i również drobno siekamy. Oba składniki mieszamy z jogurtem i serkiem śmietankowym. Dodajemy rozgniecionego widelcem pstrąga, doprawiamy solą.
Kanapka z pstrągiem z rzodkiewką i rzeżuchą

Czas przygotowania

20 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY MUS Z PSTRĄGA

Szalotkę obieramy i siekamy. Pieprz osączamy i również drobno siekamy. Oba składniki mieszamy z jogurtem i serkiem śmietankowym. Dodajemy rozgniecionego widelcem pstrąga, doprawiamy solą.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1270 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

317,5 kcal

🥑

Tłuszcz

16,8 g

🌾

Węglowodany

27,1 g

🥬

Błonnik

15,8 g

💪

Białko

15,8 g

Podobne przepisy