createyourhealth.pl

Koktajle owocowe • przepis • składniki • przygotowanie

Poznaj 3 przepisy na kolorowe koktajle! To świetny pomysł na lekkie śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia!

Koktajle owocowe

Poznaj 3 przepisy na kolorowe koktajle! To świetny pomysł na lekkie śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Poziom trudności
łatwy

Składniki

cukier brązowy - 2 łyżeczki
gruszka - 2 szt.
limonka - 0,5 szt.
papaja - 1 szt.
anyż mielony - 1 szczypta
figa - 5 szt.
mango - 1 szt.
mięta świeża - 2 g
truskawka - 20 szt.
syrop z agawy - 1 łyżka
mleczko kokosowe - 300 ml
napój migdałowy - 100 ml
nektarynka - 2 szt.
orzech nerkowca - 30 g
owoce liczi - 1 szt.
napój ryżowy - 150 ml
miechunka - 24 g

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY KOKTAJL Z PAPAI I GRUSZEK:
Owoce obieramy ze skórki, przekrawamy na pół, wydrążamy pestki, kroimy w kostkę i umieszczamy w malakserze razem z pozostałymi składnikami. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji, a następnie rozlewamy do szklanek.
2.PRZYGOTOWUJEMY KOKTAJL Z MANGO I FIG:
Mango obieramy, odkrawamy miąższ od pestki. Figi kroimy na mniejsze kawałki. Owoce umieszczamy w malakserze razem z mleczkiem kokosowym, syropem z agawy i miętą. Miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek i miksujemy razem z napojem migdałowym. Do szklanek nalewamy warstwami.
3.PRZYGOTOWUJEMY KOKTAJL Z MIECHUNKI, LICZI I NEKTARYNEK:
Owoce obieramy, usuwamy pestki i kroimy na mniejsze cząstki. Umieszczamy w malakserze razem z napojem ryżowym i orzechami. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji, a następnie rozlewamy do szklanek.
Koktajle owocowe

Czas przygotowania

30 min

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY KOKTAJL Z PAPAI I GRUSZEK

Owoce obieramy ze skórki, przekrawamy na pół, wydrążamy pestki, kroimy w kostkę i umieszczamy w malakserze razem z pozostałymi składnikami. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji, a następnie rozlewamy do szklanek.

2

PRZYGOTOWUJEMY KOKTAJL Z MANGO I FIG

Mango obieramy, odkrawamy miąższ od pestki. Figi kroimy na mniejsze kawałki. Owoce umieszczamy w malakserze razem z mleczkiem kokosowym, syropem z agawy i miętą. Miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek i miksujemy razem z napojem migdałowym. Do szklanek nalewamy warstwami.

3

PRZYGOTOWUJEMY KOKTAJL Z MIECHUNKI, LICZI I NEKTARYNEK

Owoce obieramy, usuwamy pestki i kroimy na mniejsze cząstki. Umieszczamy w malakserze razem z napojem ryżowym i orzechami. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji, a następnie rozlewamy do szklanek.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

2182,2 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

363,7 kcal

🥑

Tłuszcz

12,4 g

🌾

Węglowodany

64,8 g

🥬

Błonnik

4,7 g

💪

Białko

4,7 g

Podobne przepisy

Koktajle owocowe - przepis, składniki, przygotowanie | createyourhealth.pl