Kotlet w piwnej marynacie • przepis • składniki • przygotowanie
Przygotowany w piwnej marynacie schab skusi swym wyjątkowym aromatem oraz kruchością niejednego fana grillowania!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
CEBULE GRUBO
siekamy.
MIESZAMY Z PIWEM,
musztardą, solą i pieprzem i doprawiamy niewielką ilością cukru do smaku.
SCHAB PŁUCZEMY, OSUSZAMY,
przekładamy do marynaty, a następnie wstawiamy do lodówki co najmniej na 2 godziny.
ZAMARYNOWANE MIĘSO OSĄCZAMY,
a następnie grillujemy na rozgrzanym grillu około 15 minut z obu stron, wielokrotnie smarując przy tym pozostałą marynatą.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1634,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
408,7 kcal
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
9,9 g
Błonnik
35,9 g
Białko
35,9 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Trufelki migdałowe
Eleganckie trufle z czekoladą, likierem i kakao sprawdzą się na przyjęciach, ale też jako prezent dla bliskich.

Czekoladowa tęcza ze świeżymi owocami
Lekki i kremowy mus czekoladowy, czyli czekoladowa tęcza ze świeżymi owocami. Ten przepis koniecznie musisz wypróbować!

Słodki chlebek skubany
Chlebek, który kryje w sobie odrobinę słodyczy. Schowane w środku jabłka z cynamonem sprawią, że nie poprzestaniesz na jednym kęsie. Sprawdź koniecznie!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Mule
Szukasz pysznego sposobu na mule? Wypróbuj nasz przepis! Połączenie delikatnych małży z aromatycznym sosem na bazie białego wina i soczystych pomidorów sprawia, że ten przepis jest pełen wyrazistych smaków i śródziemnomorskiego klimatu. Poznaj nasz przepis!

Szaszłyki z krewetek i chleba z aioli w stylu karaibskim
Zaskakujący pomysł na grilla, czyli szaszłyki z krewetek i chleba. To eksplozja smaków, która dzięki dodatkowi aioli w stylu karaibskim i piklowanych winogron zamieni kolejne grillowanie w podróż dookoła świata!

Chrupiące skrzydełka z airfryera
Niezwykle chrupiące skrzydełka z airfryera w aromatycznym i lekko pikantnym sosie w stylu azjatyckim. To idealny pomysł na pyszny i szybki w przygotowaniu obiad.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Pstrąg paprykowo-serowy z grilla
Pieczona ryba z aromatycznym, warzywnym farszem. Doskonale komponuje się z ziemniaczkami w mundurkach lub świeżą bagietką.

Pieczarki w panierce
Panierowane pieczarki to prosty, a jednocześnie wyjątkowo smaczny sposób na szybkie danie, które przypadnie do gustu wszystkim fanom chrupiących przekąsek. Jak zrobić pyszne pieczarki w panierce? Poznaj nasz sposób!

Pieczony ser brie z pieczarkami
Wyśmienita kompozycja z sera pleśniowego oraz pieczarek, smakuje obłędnie podana z orzechami włoskimi i świeżą bagietką.