Lemoniada arbuzowa • przepis • składniki • przygotowanie
Słodka, lekka i orzeźwiająca – taka jest ta lemoniada. Idealna na upalne dni czy przyjęcia pod chmurką!

Czas przygotowania
5 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
BLENDUJEMY SKŁADNIKI LEMONIADY
Miąższ arbuza, sok z cytryn, ksylitol, 5 kostek lodu i 1 litr wody umieszczamy w blenderze. Całość blendujemy do połączenia składników.
PRZELEWAMY LEMONIADĘ PRZEZ SITKO
Lemoniadę przelewamy przez sitko do dzbanka, aby pozbyć się grudek.
DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Dodajemy resztę wody, miętę i kostki lodu. Całość mieszamy, wstawiamy do lodówki i mocno schładzamy.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
884,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
147,4 kcal
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
38,7 g
Błonnik
5,9 g
Białko
4,2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Kanapki rybki
Szukasz pomysłu, jak urozmaicić śniadania dzieciakom? Oto on! Przygotuj pełne warzyw kanapki rybki, które będą pysznym posiłkiem o poranku.

Filet z pstrąga w sosie holenderskim (miętowym) ze szparagami w szynce
Letni, pachnący miętą przepis, dzięki któremu nauczysz się, jak przygotowywać pieczone szparagi.

Lody mango z serka wiejskiego
Przepyszne lody mango z serka wiejskiego, które przygotujesz w 5 minut i zjesz od razu! Wypróbuj ten przepis z 4 składników i ciesz się owocowym orzeźwieniem.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Kanapka z szynką, serem i warzywami
Smak tkwi w… prostocie! Ta pyszna kanapka w bułce twarogowej to propozycja doskonała do pracy lub na piknik! W dodatku przygotujesz ją zaledwie w 10 minut!

Ubijany ganasz
Szukasz nowej metody dekoracji tortów? Koniecznie wypróbuj przepis na ubijany ganasz! Ten pyszny, czekoladowy krem, który dzięki ubijaniu z masłem staje się niezwykle puszysty, będzie idealną dekoracją wielu tortów.

Serek wiejski z owocami i masłem orzechowym
Lubisz zjeść słodkie śniadanie? Jeśli tak, ten przepis będzie idealny! Serek wiejski w wersji na słodko z dodatkiem kremowego masła orzechowego i świeżych owoców.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Spaghetti z pesto z brokułu
Dzięki przepisowi Karola na pyszny makaron z brokułowym pesto nic się nie zmarnuje! Wykorzystaj to, co masz w kuchni, by przygotować prosty i smaczny obiad!

Lody rabarbarowo-jogurtowe
Dla wielu to smak dzieciństwa – rabarbar, bo o nim tu mowa, teraz może królować w Twojej kuchni w postaci pysznych lodów! Wykorzystaj sezon w pełni i przygotuj domowe lody rabarbarowo-jogurtowe!

Kruche zajączki maślane
Szukasz pomysłu na świąteczne słodkości? Paweł Małecki przygotował coś w sam raz dla Ciebie! Kruche zajączki o wyczuwalnym maślanym smaku i z cukrem trzcinowym!