createyourhealth.pl

Kanapka z pesto z rukoli z selerem • przepis • składniki • przygotowanie

Szukasz pomysłu na łatwą, szybką w wykonaniu, pyszną kanapkę? Wypróbuj przepis Karola Okrasy na kanapkę selerową z pesto z rukoli.

Kanapka z pesto z rukoli z selerem

Szukasz pomysłu na łatwą, szybką w wykonaniu, pyszną kanapkę? Wypróbuj przepis Karola Okrasy na kanapkę selerową z pesto z rukoli.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
łatwy

Składniki

bułka fitness - 1 szt.
cytryna - 2 szt.
seler - 1 szt.
ser kozi - 130 g
ząbek czosnku - 0,5 szt.
pieprz biały - 1 szczypta
rukola - 7 g
sałata dębowa - 100 g
łosoś filet, bez skóry - 1 szt.
nasiona słonecznika - 3 g
natka pietruszki - 2 g
olej rzepakowy - 10 ml
sól - 1 szczypta

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY BAZĘ TWAROGOWĄ:
Do miski przekładamy serek kozi, doprawiamy solą, białym mielonym pieprzem i posiekanym czosnkiem, mieszamy.
2.PRZYGOTOWUJEMY PESTO:
Natkę pietruszki myjemy i siekamy. W blenderze miksujemy wszystkie składniki.
3.PRZYGOTOWUJEMY PASTĘ TWAROGOWĄ:
Obrany i pokrojony w cienkie paseczkiselerskrapiamy niewielką ilością soku zcytryny, dodajemy go do pasty twarogowej wraz z ziarnami słonecznika i posiekaną natką pietruszki. Doprawiamy białym mielonym pieprzem. Mieszamy, odstawiamy do lodówki.
4.PRZYGOTOWUJEMY KANPKĘ:
Bułkę fitness kroimy na pół, dolną jej część smarujemy pastą z selera, a górną pesto z rukoli. Na twarożek nakładamy polędwicę łososiową zwiniętą w ruloniki, dodajemy czerwone liście sałaty lollo-rosso, składamy.
Kanapka z pesto z rukoli z selerem

Czas przygotowania

20 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 1

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY BAZĘ TWAROGOWĄ

Do miski przekładamy serek kozi, doprawiamy solą, białym mielonym pieprzem i posiekanym czosnkiem, mieszamy.

2

PRZYGOTOWUJEMY PESTO

Natkę pietruszki myjemy i siekamy. W blenderze miksujemy wszystkie składniki.

3

PRZYGOTOWUJEMY PASTĘ TWAROGOWĄ

Obrany i pokrojony w cienkie paseczkiselerskrapiamy niewielką ilością soku zcytryny, dodajemy go do pasty twarogowej wraz z ziarnami słonecznika i posiekaną natką pietruszki. Doprawiamy białym mielonym pieprzem. Mieszamy, odstawiamy do lodówki.

4

PRZYGOTOWUJEMY KANPKĘ

Bułkę fitness kroimy na pół, dolną jej część smarujemy pastą z selera, a górną pesto z rukoli. Na twarożek nakładamy polędwicę łososiową zwiniętą w ruloniki, dodajemy czerwone liście sałaty lollo-rosso, składamy.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1549,9 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

1549,9 kcal

🥑

Tłuszcz

102,3 g

🌾

Węglowodany

79,8 g

🥬

Błonnik

27,7 g

💪

Białko

86,1 g

Podobne przepisy