Owsianka ciasteczkowa ze świeżymi owocami • przepis • składniki • przygotowanie
Zacznij dzień pełnym protein śniadaniem na słodko wg przepisu Pawła Małeckiego. Ciesz się o poranku smakiem czekolady, ciasteczek i świeżych owoców.

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY OWSIANKĘ
Mleko gotujemy w rondelku. Płatki owsiane przesypujemy do miski i zalewamy wrzącym mlekiem. Odstawiamy je na ok. 10-15 minut, aby ostygły.
ŁĄCZYMY CIASTECZKA Z JOGURTEM
Jogurt grecki przekładamy do miski. Pięć ciasteczek neo drobno siekamy, przekładamy do miski z jogurtem i dokładnie mieszamy.
ŁĄCZYMY OWSIANKĘ Z PUDDINGIEM
Do napęczniałych płatków owsianych dodajemy pudding czekoladowy i mieszamy.
PODAJEMY OWSIANKĘ
Na dno misek wykładamy owsiankę wymieszaną z puddingiem czekoladowym i jogurt z ciasteczkami. Następnie każdą porcję ozdabiamy świeżymi owocami i dodatkowym ciasteczkiem neo.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1263,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
315,9 kcal
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
37 g
Błonnik
3,3 g
Białko
20,1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Grillowane warzywa z kurczakiem i pomysły na jadłospis
Jak stworzyć kilka elementów posiłków, baz posiłków, które można łączyć dowolnie i wykorzystać w innych przepisach? Kinga Paruzel podpowiada!

Jadłospis malucha: 4 przepisy
Śniadanie, obiad, podwieczorek i kolacja – pomysł na jadłospis malucha według Kingi Paruzel! Sprawdź nasze dania dla dzieci!

Zielona szakszuka
Zielona wariacja na temat szakszuki – z brukselką, szpinakiem, jajkami i serem feta. Koniecznie spróbuj na śniadanie!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Ceviche z tuńczyka w puszce
Szybki pomysł na orzeźwiającą przystawkę lub lekki posiłek w ciągu dnia. Wystarczą tuńczyk w puszce, kilka innych składników i gotowe!

Spaghetti aglio e olio z pieczoną papryką i rukolą
Wariacja na temat spaghetti aglio e olio w wykonaniu Okrasy. Tym razem z pieczoną papryką i rukolą!

Sałatka z kuskusem, bobem i wędzonym twarogiem
Smakująca latem sałatka pełna sezonowych warzyw i z dodatkiem wędzonego twarogu. Skuś się i przygotuj to wyjątkowe danie, które idealnie sprawdzi się jako lunch lub kolacja.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Kabanosy w cieście francuskim
Są rumiane, chrupią i zachęcają do tego, by się nimi poczęstować. Kabanosy w cieście francuskim to przepis Karola, który warto mieć pod ręką, przygotowując każdą imprezę – również tę sylwestrową!

Dorsz z kuskusem brokułowo-kalafiorowym
Dorsz na parze podany z odpowiednimi dodatkami to prawdziwy przysmak. Sprawdź, jak w prosty sposób przygotować to wyjątkowe danie.

Awokado faszerowane pastą bezjajeczną
Idealna propozycja śniadania wielkanocnego dla wegan – awokado faszerowane pastą à la jajeczną! Wypróbujcie przepis Kingi Paruzel!