createyourhealth.pl

Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą • przepis • składniki • przygotowanie

Połączenie pizzy i focaccii, czyli pinsa, to pieczywo, na które mogą trafić Twoje ulubione dodatki! Kinga proponuje połączenie przysmaków w styli włoskim: pomidorów, szynki, burraty i pesto. Sprawdź, jak razem tworzą proste i pyszne danie.

Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą

Połączenie pizzy i focaccii, czyli pinsa, to pieczywo, na które mogą trafić Twoje ulubione dodatki! Kinga proponuje połączenie przysmaków w styli włoskim: pomidorów, szynki, burraty i pesto. Sprawdź, jak razem tworzą proste i pyszne danie.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy

Składniki

sos pomidorowy - 3 łyżki
burrata - 1 szt.
oliwa z oliwek - 2 łyżki
pesto - 2 łyżki
Prosciutto cotto - 100 g
bazylia świeża - 6 liści
pinsa - 1 szt.

Instrukcje przygotowania

1.PODPIEKAMY PINSĘ Z SOSEM:
Pinsę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, smarujemy z wierzchu sosem pomidorowym i skrapiamy oliwą. Pieczemy ok. 10 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 210°C.
2.NAKŁADAMY DODATKI I PODAJEMY PINSĘ:
Na podpieczonej pinsie układamy plastry szynki i porwane w dłoniach kawałki burraty. Całość skrapiamy pesto. Na wierzchu układamy listki świeżej bazylii
Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą

Czas przygotowania

20 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 2

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PODPIEKAMY PINSĘ Z SOSEM

Pinsę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, smarujemy z wierzchu sosem pomidorowym i skrapiamy oliwą. Pieczemy ok. 10 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 210°C.

2

NAKŁADAMY DODATKI I PODAJEMY PINSĘ

Na podpieczonej pinsie układamy plastry szynki i porwane w dłoniach kawałki burraty. Całość skrapiamy pesto. Na wierzchu układamy listki świeżej bazylii

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1249,4 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

624,7 kcal

🥑

Tłuszcz

28,6 g

🌾

Węglowodany

58,9 g

🥬

Błonnik

1,4 g

💪

Białko

29 g

Podobne przepisy