createyourhealth.pl

Sok z buraka, marchwi i jabłka z imbirem • przepis • składniki • przygotowanie

Jeśli witalność ma kolor, to na pewno jest to kolor buraka. Przygotuj z niego zdrowy sok z dodatkiem imbiru i jabłek.

Sok z buraka, marchwi i jabłka z imbirem

Jeśli witalność ma kolor, to na pewno jest to kolor buraka. Przygotuj z niego zdrowy sok z dodatkiem imbiru i jabłek.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy

Składniki

burak - 2 szt.
imbir świeży - 2 łyżeczki
marchew - 4 szt.
sok jabłkowy - 100 ml
jabłko czerwone - 2 szt.

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWANIE BURAKI OBIERAMY,:
kroimy na małe kawałki i przekładamy do kielicha blendera.
2.DODAJEMY OBRANE, POZBAWIONE:
gniazd nasiennych i również pokrojone na mniejsze kawałki jabłka , obrane i pokrojone marchewki oraz starty imbir .
3.CAŁOŚĆ MIKSUJEMY RAZEM,:
aż do połączenia składników.
4.W RAZIE KONIECZNOŚCI,:
jeśli masa jest zbyt gęsta, dodajemy sok jabłkowy.
5.GOTOWĄ PAPKĘ PRZEKŁADAMY:
na sitko o drobnych oczkach umieszczone nad miską i przy pomocy łyżki odciskamy z niej sok.
6.CAŁOŚĆ ODSTAWIAMY JESZCZE:
na kilka minut, by reszta soku spłynęła i ponownie odciskamy przy pomocy łyżki.
7.ODCIŚNIĘTY SOK PRZELEWAMY:
do szklanek.
Sok z buraka, marchwi i jabłka z imbirem

Czas przygotowania

20 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 2

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWANIE BURAKI OBIERAMY,

kroimy na małe kawałki i przekładamy do kielicha blendera.

2

DODAJEMY OBRANE, POZBAWIONE

gniazd nasiennych i również pokrojone na mniejsze kawałki jabłka , obrane i pokrojone marchewki oraz starty imbir .

3

CAŁOŚĆ MIKSUJEMY RAZEM,

aż do połączenia składników.

4

W RAZIE KONIECZNOŚCI,

jeśli masa jest zbyt gęsta, dodajemy sok jabłkowy.

5

GOTOWĄ PAPKĘ PRZEKŁADAMY

na sitko o drobnych oczkach umieszczone nad miską i przy pomocy łyżki odciskamy z niej sok.

6

CAŁOŚĆ ODSTAWIAMY JESZCZE

na kilka minut, by reszta soku spłynęła i ponownie odciskamy przy pomocy łyżki.

7

ODCIŚNIĘTY SOK PRZELEWAMY

do szklanek.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

597,9 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

199,3 kcal

🥑

Tłuszcz

0,7 g

🌾

Węglowodany

48,3 g

🥬

Błonnik

3,7 g

💪

Białko

3,7 g

Podobne przepisy