Makaronowa frittata z warzywami • przepis • składniki • przygotowanie
Szukasz przepisu na pyszne danie dla całej rodziny? Wypróbuj pomysł Kingi na makaronową frittatę z dodatkiem brokułu, papryki i groszku z marchewką. Świetne danie dla dużych i małych!

Czas przygotowania
40 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
GOTUJEMY MAKARON
Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Makaron odcedzamy i lekko studzimy.
PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA
Czerwoną paprykę i szalotkę kroimy w kostkę. Brokuł dzielimy na różyczki.
SMAŻYMY FRITATTĘ
Na żeliwnej patelni roztapiamy masło wraz z oliwą. Następnie wylewamy masę warzywno-makaronową i wyrównujemy łopatką. Fritattę przykrywamy pokrywką i smażymy 5-7 minut, aż się zezłoci. Obracamy i smażymy kolejne 5-7 minut, do uzyskania złotego koloru.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2138,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
534,5 kcal
Tłuszcz
18,5 g
Węglowodany
67,7 g
Błonnik
3,4 g
Białko
23,8 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Kresowe kluski z makiem
Mak w roli głównej? Te kresowe kluski z pewnością przypadną Wam do gustu na święta, ale nie tylko – sprawdźcie sami!

Rwany chlebek ziołowy
Rwany chleb z keksówki? To niecodzienny przepis na domowy chleb z dodatkiem aromatycznego masła ziołowego. Wypróbuj i zaserwuj na leniwe sobotnie śniadanie lub w czasie domówki ze znajomymi.

Ciasto szpinakowe à la jajka sadzone
Idealne ciasto na wiosnę i nie tylko! Przygotuj je i zaskocz bliskich tym wyglądającym jak jajka sadzone na leśnym mchu smakołykiem.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Lekkie lasagne cukiniowe z serkiem wiejskim
Przygotuj wyjątkową wersję lasagne według Kingi, która idealnie sprawdzi się podczas wspólnego kibicowania! Świeża cukinia z dodatkiem serka wiejskiego, która zastąpi makaron, nada temu daniu lekkości i delikatności. Przekonaj się, jaka jest pyszna!

Pieczony bigos z kurczakiem
Bigos w nowej odsłonie – pieczony, z dodatkiem udek i podudzi kurczaka. To pyszna alternatywa dla bigosu z boczkiem i kiełbasą – nie wymaga ciągłego mieszania, a nadal smakuje wyśmienicie!

Proste wegańskie brownie z malinami
Niezwykle prosty przepis na w pełni wegańskie brownie z malinami! Spróbuj, a zostanie ono Twoim ulubionym brownie!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Lody arbuzowe na patyku
Owoce na patyku, czyli arbuzowe lody z kiwi, to świetna przekąska na upalne dni. Sprawdź, jak łatwo je przygotować według przepisu Pawła!

Faszerowane bataty
Wegański przepis na kolorowe i pyszne danie – bataty faszerowane warzywami z kremowym sosem orzechowym i chrupiącym tofu! Wypróbuj!

Pancakes z borówkami
Śniadanie w amerykańskim stylu musi być sycące, dlatego polecamy pyszne pancakes z borówkami i syropem klonowym!