Tatar na dwa sposoby • przepis • składniki • przygotowanie
Poznaj dwa sposoby Karola Okrasy na siekany tatar wołowy – podwędzany na sianie i klasyczny!

Czas przygotowania
60 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
trudny
Składniki
Instrukcje przygotowania
SIEKAMY MIĘSO
Oczyszczone mięso kroimy w drobne plastry, a następnie bardzo drobno siekamy. Dodajemy olej i siekamy tak długo, aż uzyskamy gładką, jednolitą masę. Mięso przekładamy do miski i odstawiamy do lodówki.
KROIMY DODATKI
Cebulę i ogórki kiszone kroimy w drobną kosteczkę. Kapary kroimy w grubą kostkę. Do mięsa dolewamy odrobinę oleju, dodajemy trochę kaparów, cebulki i ogórka. Resztę dodatków pozostawiamy. Dodajemy pieprz. Całość mieszamy i odstawiamy do lodówki.
PRZYGOTOWUJEMY MUS Z PODGRZYBKÓW
Do marynowanych podgrzybków dodajemy musztardę, miód i odrobinę soku z cytryny. Całość blendujemy, dolewając oliwę z oliwek.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2505 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
2505 kcal
Tłuszcz
167,8 g
Węglowodany
157,1 g
Błonnik
22,6 g
Białko
99,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Kuleczki energetyczne
Idealna, wegańska, słodka przekąska bez pieczenia. Jest pełna wartościowych składników, które dodadzą energii w ciągu zabieganego dnia. Sprawdź, jak szybko i łatwo ją przygotować!

Smalec z fasoli
Smalec z fasoli to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego smalcu wieprzowego. Ten roślinny zamiennik cieszy się coraz większą popularnością wśród osób poszukujących bezmięsnych smarowideł. Smalec z fasoli jest niezwykle prosty w przygotowaniu i można wykorzystać go nie tylko do kanapek. Jak przyrządzić ten nietuzinkowy produkt? Odkryj nasz przepis na pyszny smalec z fasoli!

Sorbet z czarnej porzeczki z melisą cytrynową
Pyszne lodowe orzeźwienie na gorące dni: soczysty kolor i smak owocowego sorbetu połączony z delikatną nutą cytrynową.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Placek z rabarbarem
Gdy sezon na rabarbar w pełni – wykorzystaj nasz przepis na placek z rabarbarem!

Wegańskie śledzie à la matias z bakłażana
Prawdziwy rarytas na świątecznym stole podczas wegańskiej Wielkanocy, czyli śledzie bez śledzia, które przygotujesz z bakłażana, wykorzystując przepis Kingi!

Kanapkowe wrapy z warzywami
Łącz smaki i zawijaj je w pyszne, domowe tortille! Taka alternatywa dla kanapek wygoni z kuchni nudę i pozwoli Ci wprowadzić do diety więcej warzyw. Smacznego!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Włoskie pierożki balanzoni
Rozsmakuj się we włoskich pierożkach balanzoni. Delikatne ciasto, farsz z mortadelą i pistacjami, aromatyczna oliwa i ser pecorino romano to wyjątkowo pyszne połączenie.

Polędwica wieprzowa ze szparagami w śmietanie
Szukasz eleganckiego dania? Przygotuj wyśmienitą polędwicę wieprzową ze szparagami w śmietanie oraz aromatycznym ryżem ze świeżą trybulą.

Czekoladowe jajko z niespodzianką
Mus waniliowy i sos brzoskwiniowy ukryty w czekoladowej skorupce wygląda jak prawdziwe jajko! Zobacz, jak przygotować idealny deser na Wielkanoc!