createyourhealth.pl

Trzypoziomowe tosty (wieża kanapkowa) • przepis • składniki • przygotowanie

Zaskocz swoje pociechy! Tosty ze zdrowymi dodatkami podane w oryginalny sposób z pewnością przypadną im do gustu.

Trzypoziomowe tosty (wieża kanapkowa)

Zaskocz swoje pociechy! Tosty ze zdrowymi dodatkami podane w oryginalny sposób z pewnością przypadną im do gustu.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

chleb tostowy wieloziarnisty - 240 g
przecier pomidorowy - 1 łyżeczka
rzodkiewka - 8 szt.
ser gouda - 40 g
masło - 4 łyżeczki
mortadela - 100 g
pieprz czarny - 1 szczypta
rzeżucha - 25 g
sól - 1 szczypta
serek śmietankowy - 80 g

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWANIE RZODKIEWKI OCZYSZCZAMY:
i kroimy w cienkie plasterki.
2.RZEŻUCHĘ OCZYSZCZAMY, MYJEMY:
i dobrze osączamy.
3.TWAROŻEK MIESZAMY Z:
przecierem pomidorowym.
4.DOPRAWIAMY SOLĄ I:
pieprzem, dodajemy rzeżuchę i mieszamy.
5.Z PLASTRÓW GOUDY:
usuwamy skórę, plastry przekrawamy na pół.
6.
TOSTY OPIEKAMY.
7.4 TOSTY SMARUJEMY:
masłem i kładziemy na nich goudę i mortadelę.
8.4 TOSTY SMARUJEMY:
kremem z rzeżuchy i kładziemy na nich plasterki rzodkiewki.
9.UKŁADAMY NA TOSTACH:
z serem i mortadelą.
10.PRZYKRYWAMY POZOSTAŁYMI TOSTAMI:
i lekko dociskamy.
11.TOSTY PRZEKRAWAMY WEDŁUG:
upodobania – po przekątnej na pół – i w każdy kawałek wbijamy wykałaczkę.
12.WSKAZÓWKA:
NA TOSTACH: kładziemy dowolny rodzaj sera i kiełbasy według upodobania.
Trzypoziomowe tosty (wieża kanapkowa)

Czas przygotowania

20 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWANIE RZODKIEWKI OCZYSZCZAMY

i kroimy w cienkie plasterki.

2

RZEŻUCHĘ OCZYSZCZAMY, MYJEMY

i dobrze osączamy.

3

TWAROŻEK MIESZAMY Z

przecierem pomidorowym.

4

DOPRAWIAMY SOLĄ I

pieprzem, dodajemy rzeżuchę i mieszamy.

5

Z PLASTRÓW GOUDY

usuwamy skórę, plastry przekrawamy na pół.

6

TOSTY OPIEKAMY.

7

4 TOSTY SMARUJEMY

masłem i kładziemy na nich goudę i mortadelę.

8

4 TOSTY SMARUJEMY

kremem z rzeżuchy i kładziemy na nich plasterki rzodkiewki.

9

UKŁADAMY NA TOSTACH

z serem i mortadelą.

10

PRZYKRYWAMY POZOSTAŁYMI TOSTAMI

i lekko dociskamy.

11

TOSTY PRZEKRAWAMY WEDŁUG

upodobania – po przekątnej na pół – i w każdy kawałek wbijamy wykałaczkę.

12

WSKAZÓWKA

NA TOSTACH: kładziemy dowolny rodzaj sera i kiełbasy według upodobania.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1550,4 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

387,6 kcal

🥑

Tłuszcz

22,2 g

🌾

Węglowodany

32 g

🥬

Błonnik

16 g

💪

Białko

16 g

Podobne przepisy