createyourhealth.pl

Vol-au-vent z serkiem i łososiem • przepis • składniki • przygotowanie

Poznajcie przepis na przepyszną przekąskę na bazie ciasta francuskiego wzbogaconą delikatnym serkiem śmietankowym i aromatem wędzonego łososia. Zobaczcie sami, jakie to proste.

Vol-au-vent z serkiem i łososiem

Poznajcie przepis na przepyszną przekąskę na bazie ciasta francuskiego wzbogaconą delikatnym serkiem śmietankowym i aromatem wędzonego łososia. Zobaczcie sami, jakie to proste.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 3
Poziom trudności
łatwy

Składniki

korpusy z ciasta francuskiego - 12 szt.
łosoś wędzony - 100 g
serek śmietankowy - 150 g
świeży koperek - 1 łyżka
sok z cytryny - 1 łyżka
sól -
pieprz czarny -

Instrukcje przygotowania

1.PIECZEMY KORPUSY Z CIASTA FRANCUSKIEGO:
Korpusy układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 165°C na 10 minut. Piekarnik ustawiamy na tryb góra-dół, bez termoobiegu.
2.PRZYGOTOWUJEMY FARSZ Z SERKA:
W międzyczasie przygotowujemy farsz z serka. Do miski przekładamy serek śmietankowy, drobno posiekany koperek, dolewamy sok z cytryny oraz doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Następnie siekamy łososia na bardzo drobną kosteczkę.
3.NADZIEWAMY KORPUSY I PODAJEMY DANIE:
Gotowe korpusy nadziewamy farszem z serka, na to wykładamy posiekanego łososia i opcjonalnie ozdabiamy koperkiem.
Vol-au-vent z serkiem i łososiem

Czas przygotowania

20 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 3

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PIECZEMY KORPUSY Z CIASTA FRANCUSKIEGO

Korpusy układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 165°C na 10 minut. Piekarnik ustawiamy na tryb góra-dół, bez termoobiegu.

2

PRZYGOTOWUJEMY FARSZ Z SERKA

W międzyczasie przygotowujemy farsz z serka. Do miski przekładamy serek śmietankowy, drobno posiekany koperek, dolewamy sok z cytryny oraz doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Następnie siekamy łososia na bardzo drobną kosteczkę.

3

NADZIEWAMY KORPUSY I PODAJEMY DANIE

Gotowe korpusy nadziewamy farszem z serka, na to wykładamy posiekanego łososia i opcjonalnie ozdabiamy koperkiem.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1309,8 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

436,6 kcal

🥑

Tłuszcz

34,8 g

🌾

Węglowodany

20,4 g

🥬

Błonnik

0 g

💪

Białko

12,4 g

Podobne przepisy

Vol-au-vent z serkiem i łososiem - przepis, składniki, przygotowanie | createyourhealth.pl