createyourhealth.pl

Wrapy z omletów z warzywami i łososiem • przepis • składniki • przygotowanie

Pyszne wrapy z omletów, bez glutenu, ze świeżymi warzywami, wędzonym łososiem i pysznym serkiem chrzanowym to idealny pomysł na dowolny posiłek każdego dnia.

Wrapy z omletów z warzywami i łososiem

Pyszne wrapy z omletów, bez glutenu, ze świeżymi warzywami, wędzonym łososiem i pysznym serkiem chrzanowym to idealny pomysł na dowolny posiłek każdego dnia.

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy

Składniki

jajko - 4 szt.
mleko - 2 łyżki
masło klarowane -
awokado - 0,5 szt.
sok z cytryny -
ogórek - 0,5 szt.
papryka czerwona - 0,5 szt.
łosoś wędzony - 100 g
serek chrzanowy - 30 g
Szpinak Baby - 1 garść
oliwa z oliwek - 1 łyżka
sól -
pieprz czarny -

Instrukcje przygotowania

1.SMAŻYMY OMLETY:
Jajka roztrzepujemy z mlekiem i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku. Następnie na patelni roztapiamy masło klarowane i wlewamy na nią połowę masy jajecznej. Omlet smażymy przez ok. 2 minuty z każdej strony. W ten sam sposób przygotowujemy drugi omlet.
2.PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI:
Awokado rozgniatamy widelcem, skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy do smaku. Ogórka i paprykę kroimy w cienkie paski, a łososia na mniejsze kawałki.
3.ZAWIJAMY WRAPY:
Na każdy omlet wykładamy po połowie serka chrzanowego, łososia, warzyw i szpinaku. Następnie wszystko skrapiamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Omlety zwijamy dość ciasno jak wrapy i przecinamy na pół.
Wrapy z omletów z warzywami i łososiem

Czas przygotowania

15 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 2

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

SMAŻYMY OMLETY

Jajka roztrzepujemy z mlekiem i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku. Następnie na patelni roztapiamy masło klarowane i wlewamy na nią połowę masy jajecznej. Omlet smażymy przez ok. 2 minuty z każdej strony. W ten sam sposób przygotowujemy drugi omlet.

2

PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI

Awokado rozgniatamy widelcem, skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy do smaku. Ogórka i paprykę kroimy w cienkie paski, a łososia na mniejsze kawałki.

3

ZAWIJAMY WRAPY

Na każdy omlet wykładamy po połowie serka chrzanowego, łososia, warzyw i szpinaku. Następnie wszystko skrapiamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Omlety zwijamy dość ciasno jak wrapy i przecinamy na pół.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

792,2 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

396,1 kcal

🥑

Tłuszcz

28,9 g

🌾

Węglowodany

13,1 g

🥬

Błonnik

5 g

💪

Białko

26,2 g

Podobne przepisy