createyourhealth.pl

Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem • przepis • składniki • przygotowanie

Rozgrzewająca propozycja dla miłośników kremowych zup: łagodny smak serka topionego połączony z chrupiącymi grzankami.

Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem

Rozgrzewająca propozycja dla miłośników kremowych zup: łagodny smak serka topionego połączony z chrupiącymi grzankami.

Czas przygotowania
40 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

cebula dymka - 0,5 szt.
natka pietruszki - 10 g
cebula - 2 szt.
pieprz biały - 1 szczypta
bulion warzywny - 1 l
ząbek czosnku - 0,5 szt.
chleb wiejski - 60 g
masło - 1 łyżeczka
serek topiony - 250 g
sól - 1 szczypta

Instrukcje przygotowania

1.NA POCZĄTKU POLECAMY:
Ci zupę serowo-czosnkową, znaną też jako krem czosnkowo-serowy.
2.CZYM RÓŻNI SIĘ:
ona od zupy z serkiem topionym przedstawionej w naszym przepisie?
3.PRZECIEŻ I W:
nim obecny jest czosnek!
4.OTÓŻ DO ZUPY:
krem czosnkowo-serowej wykorzystasz go o wiele więcej.
5.NIE PÓŁ ZĄBKA:
czosnku, ale aż trzy!
6.ABY PRZYGOTOWAĆ TEN:
specjał, przyrządź klasyczny bulion i dodaj do niego 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę.
7.KOLEJNE SKŁADNIKI, KTÓRE:
zagoszczą w garnku to sery.
8.JAK JUŻ WIESZ,:
możesz postawić na serki topione, czy też miks różnych gatunków.
9.PO ROZPUSZCZENIU SIĘ:
serków w garnku dodaj śmietanę.
10.A CÓŻ TAKIEGO:
zrobić z ostatnim z przygotowanych ząbków czosnku?
11.PODSMAŻ GO NA:
patelni na maśle wraz z chlebem, który posłuży Ci do przyrządzenia grzanek.
12.W TEN SPOSÓB:
nabiorą one wyjątkowego smaku i aromatu.
13.TA ZUPA KREM:
z grzankami będzie idealnym daniem dla wszystkich miłośników czosnku!
Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem

Czas przygotowania

40 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

NA POCZĄTKU POLECAMY

Ci zupę serowo-czosnkową, znaną też jako krem czosnkowo-serowy.

2

CZYM RÓŻNI SIĘ

ona od zupy z serkiem topionym przedstawionej w naszym przepisie?

3

PRZECIEŻ I W

nim obecny jest czosnek!

4

OTÓŻ DO ZUPY

krem czosnkowo-serowej wykorzystasz go o wiele więcej.

5

NIE PÓŁ ZĄBKA

czosnku, ale aż trzy!

6

ABY PRZYGOTOWAĆ TEN

specjał, przyrządź klasyczny bulion i dodaj do niego 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę.

7

KOLEJNE SKŁADNIKI, KTÓRE

zagoszczą w garnku to sery.

8

JAK JUŻ WIESZ,

możesz postawić na serki topione, czy też miks różnych gatunków.

9

PO ROZPUSZCZENIU SIĘ

serków w garnku dodaj śmietanę.

10

A CÓŻ TAKIEGO

zrobić z ostatnim z przygotowanych ząbków czosnku?

11

PODSMAŻ GO NA

patelni na maśle wraz z chlebem, który posłuży Ci do przyrządzenia grzanek.

12

W TEN SPOSÓB

nabiorą one wyjątkowego smaku i aromatu.

13

TA ZUPA KREM

z grzankami będzie idealnym daniem dla wszystkich miłośników czosnku!

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

928,4 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

232,1 kcal

🥑

Tłuszcz

7,7 g

🌾

Węglowodany

28,3 g

🥬

Błonnik

13 g

💪

Białko

13 g

Podobne przepisy

Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem - przepis, składniki, przygotowanie | createyourhealth.pl