createyourhealth.pl

Stek z tuńczyka po francusku z purée z gruszki • przepis • składniki • przygotowanie

Daria Ładocha przygotowała doskonały przepis na pyszny stek z tuńczyka z purée z pieczonych gruszek. Wypróbuj!

Stek z tuńczyka po francusku z purée z gruszki

Daria Ładocha przygotowała doskonały przepis na pyszny stek z tuńczyka z purée z pieczonych gruszek. Wypróbuj!

Czas przygotowania
60 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy

Składniki

cytryna - 0,5 szt.
gruszka - 2 szt.
świeży koperek - 1 łyżka
miód - 2 łyżki
musztarda francuska - 1 łyżka
ocet winny - 2 łyżki
oliwa z oliwek - 4 łyżki
pieprz czarny - 1 szczypta
sól - 1 szczypta
tuńczyk świeży - 300 g
szalotka - 4 szt.

Instrukcje przygotowania

1.PIECZEMY GRUSZKI Z SZALOTKAMI:
Gruszki obieramy i kroimy na ćwiartki. Szalotki siekamy. Gruszki układamy na blaszce, posypujemy szalotkami. Ocet winny mieszamy z 1 łyżką miodu. Tak przygotowaną marynatą polewamy gruszki. Pieczemy około 45 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Po tym czasie miksujemy na purée.
Stek z tuńczyka po francusku z purée z gruszki

Czas przygotowania

60 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 2

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PIECZEMY GRUSZKI Z SZALOTKAMI

Gruszki obieramy i kroimy na ćwiartki. Szalotki siekamy. Gruszki układamy na blaszce, posypujemy szalotkami. Ocet winny mieszamy z 1 łyżką miodu. Tak przygotowaną marynatą polewamy gruszki. Pieczemy około 45 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Po tym czasie miksujemy na purée.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1226,6 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

613,3 kcal

🥑

Tłuszcz

21,4 g

🌾

Węglowodany

72,2 g

🥬

Błonnik

38,7 g

💪

Białko

38,7 g

Podobne przepisy